A c t i v i t e i t e n 


13 augustus 2018
 

AV Flakkee houdt 15e Tieleman Keukens Run op 15 september

 

MIDDELHARNIS - Zaterdag 15 september houdt AV Flakkee de 15e editie van de Tieleman Keukens Run. De afstanden van 5,2km en 10km zijn zeer geschikt voor iedere loper. De 10km is één van de populairste onderdelen in de hardloopsport en voor wie dit net te ver vind is de halve afstand een mooi alternatief. Doe mee aan deze mooie wedstrijd, geniet van de sfeer en het parcours en beleef een sportieve zaterdagmiddag!

 Om 13.00 gaat de wedstrijd 10km en de prestatieloop 5,2km van start vanaf het parkeerterrein van Tieleman Keukens. Het parcours is exact nagemeten en gaat over snelle polderwegen, de kilometers staan met bordjes aangegeven. In het verleden zijn er snelle tijden gelopen, met name als er weinig wind staat is dit een uitgelezen kans om je persoonlijk record aan te vallen! De Flakkeese atleten zijn doorgaans goed vertegenwoordigd en ook van buitenaf is er veel belangstelling voor dit mooie evenement.

 

Na- inschrijven kan van 11.30 tot 12.30 in De Staver, voor de 10km is het inschrijfgeld € 8,00 en op de 5km bedraagt dit € 6,00. Bij voorinschrijving geldt een korting van € 2,-, dit kan via de website t/m 11 september. In De Staver is er gelegenheid tot omkleden en douchen. Afsluitend zal rond 15.00 de prijsuitreiking plaatsvinden. Voor meer info kunt u terecht op avflakkee.nl.

 


9 augustus 2018

3e Toeristendag in Ouddorp is op woensdag 15 augustus en dus niet op donderdag 16 augustus zoals foutief in de zomereditie van de Blauwe Stapper staat!

 

Al heel veel jaren, vinden de Ouddorpse Toeristendagen plaats op 3 woensdagen in de zomervakantie. Zo ook de 3e editie en gelijk de laatste van het seizoen en wel op woensdag 15 augustus a.s.

 

Helaas werd deze laatste datum (incl. dag) niet vermeld in de zomereditie van de Blauwe Stapper. Door de enorme hoeveelheid te verwerken gegevens werd per ongeluk gecommuniceerd dat de 3e Toeristendag zal plaatsvinden op donderdag 16 augustus en dat is dus niet het geval!!!!

 

Bij deze nogmaals de uitnodiging om deze altijd gezellige braderie met ± 130 kramen en standplaatsen, vol met leuke verkoopwaar, te bezoeken op woensdag 15 aug. a.s. Gratis rondritten met een historische bus worden ook weer aangeboden!

 

In de 1e editie van de Blauwe Stapper (van mei en juni), stond ook een overzicht van evenementen voor het gehele jaar. In dit overzicht stond de 3e Toeristendag gelukkig wel juist vermeld. De zomereditie van de Blauwe Stapper met daarin de evenementen t/m september is gratis af te halen bij o.a. de VVV in Ouddorp, bij div. recreatieondernemers  en in Middelharnis en Herkingen.
24 juli 2018

AV Flakkee organiseert 34e Bloemfontein Strandloop Ouddorp

 

REGIO -  De 34e Bloemfontein Strandloop wordt op vrijdag 3 augustus gehouden. Een aanrader voor iedereen die van sport en natuur houdt. Dit unieke evenement staat bekend om de schitterende natuur op de Kop van Goeree, de mooie paden door natuurgebied de Kwade Hoek en uiteraard de stukken over het strand.

 


De start en finish zijn bij Strandpaviljoen de Zeester, ter hoogte van Strand Noord (Oosterweg). Het programma begint om 18.30 met de jeugdloop over 500m voor kinderen t/m 9 jaar. Om 18.40 is het de beurt aan de jeugd van 10 t/m 15 jaar, zij lopen 1 km. Het inschrijfgeld voor beide jeugdlopen bedraagt €2,50.

 

Om 19.30 zal het startschot klinken voor de wedstrijd over 10 km en de prestatieloop van 4,5 km. Voor alle deelnemers is een attentie, de prijsuitreiking is direct na afloop bij de strandtent. Het inschrijfgeld voor de 4,5 km bedraagt € 7,00 en voor de 10 km € 9,00. Voorinschrijven kan t/m 31 juli via www.avflakkee.nl, wie dit doet krijgt € 2,00 korting (uitgezonderd de jeugdlopen). Na-inschrijven kan tot een half uur voor de start, betalen vind plaats bij het afhalen van de startnummers in de strandtent. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van AV Flakkee.19 juli 201810 juli 2018

Expeditie Haringvliet vaart tot eind september

REGIO - Na succesvolle expedities in 2016 en 2017 wordt, in opdracht van de omliggende gemeenten, ook in 2018 door de Waterbus gevaren naar het Haringvliet. Van 2 juni tot en met 30 september vaart de Waterbus een gevarieerde dienstregeling op verschillende dagen vanuit Rotterdam, Oud-Beijerland, Spijkenisse en Dordrecht. Stap op en vaar naar Tiengemeten, Middelharnis, Hellevoetsluis, Stellendam en Willemstad. 
 In de maand juni vaart de Waterbus in de weekenden op zaterdag vanuit Rotterdam en op zondag vanuit Dordrecht richting het Haringvliet. In de zomervakantie wordt van dinsdag tot en met zondag gevaren. Kijk voor de exacte dienstregeling, vaardagen en afmeerlocaties op waterbus.nl/haringvliet. Net als afgelopen jaar kunnen reizigers voor Expeditie Haringvliet alleen online een ticket bestellen, waardoor je verzekerd bent van een plek aan boord.


Waterbus

De Waterbus doet verschillende bestemmingen aan op het Haringvliet: Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis, Willemstad en het natuureiland Tiengemeten. Vanuit Rotterdam wordt er een tussenstop gemaakt in Oud-Beijerland en Spijkenisse. Eric Schipper, directeur van Aquabus BV. waar de Waterbus onderdeel van uitmaakt, is blij met het voortzetten van de Expeditie in 2018: “Het Haringvliet ligt op steenworp afstand van Rotterdam en Dordrecht. De reis via het water is niet alleen een leuke beleving, maar tegelijkertijd ontlasten we daarmee ook het lokale wegennet.”


Dagje Uit

Expeditie Haringvliet biedt voor het hele gezin een mooi dagje uit. Op Tiengemeten is er voor kinderen een grote natuurspeelplaats, en voor de allerkleinsten een Ukkie-eiland. Ook is het mogelijk om het leefgebied van de bever onder begeleiding van een boswachter te bezoeken. Op Goeree-Overflakkee kun je een kijkje te nemen bij zeehondenopvang A Seal in Stellendam. Hier worden zieke zeehondjes opgevangen en uiteindelijk weer vrijgelaten in de natuur. In Stellendam kun je ook een bezoek brengen aan de visafslag. Middelharnis heeft een gezellig winkelgebied, en

Willemstad is een oude vestingstad met forten en kerken. De horecavoorzieningen en de mooie uitzichten geven een heerlijk gevoel van vrijheid. Ook Hellevoetsluis biedt genoeg voor een dag vertier, ontdek bijvoorbeeld de historische Vesting.
 

Droomfondsproject Haringvliet

De vaarverbinding naar en over het Haringvliet maakt onderdeel uit van het Droomfondsproject Haringvliet en komt mede tot stand door de financiële bijdrage van de omliggende gemeenten en de provincie Zuid-Holland. Het Haringvliet is een bijzonder natuurgebied op steenworp afstand van steden als Rotterdam en Dordrecht. Een delta die door miljoenen trekvogels wordt gebruikt als belangrijke tussenstop voor de lange tocht van de noordelijke toendra’s naar Zuid-Europa en Afrika én omgekeerd. Waar het zomers wemelt van de grote sternen en de lepelaars, maar ook de majestueuze vis- en zeearend regelmatig overvliegen. In 2018 gaan de sluizen van de Haringvlietdam op een kier en kunnen vissen, zoals de zalm en steur weer tussen zee en rivier trekken.8 juli 2018
 

Naar de Kleistee vanuit het Ouddorpse Raad- en Polderhuis 

OUDDORP -  Donderdag 19 juli en 16 augustus inloop vanaf 13.00 uur in het Raad- en Polderhuis, Raadhuisstraat 4, Ouddorp. Vertrek wandeling om 14.15 uur. Prijs: € 3,50 p.p. (incl. koffie/thee). Reserveren (en betalen) is mogelijk via en bij de bibliotheekbalie in het Raad- en Polderhuis en de VVV in Ouddorp.

Natuurgebied de Kleistee in Ouddorp is een gebied waar een aantal oude landschapskenmerken nog waar te nemen zijn: Haaymeten, woeste grond dus, een restant van een schurveling, eigenlijk de enige die nog zichtbaar is gebleven in het Ouddorpse landschap, en haogten en dat zijn zandwallen om de akkertjes. Voorafgaand aan de wandeling o.l.v. een gids wordt in de raadzaal van het Museum/de bibliotheek meer uitleg gegeven over het gebied (ook aan de hand van de mini-expo).

 

6 juli 2018
28 juni 2018

AV Flakkee houdt 34e Bloemfontein Strandloop Ouddorp

 

Op vrijdag 3 augustus wordt alweer voor de 34e maal de Bloemfontein Strandloop gehouden. Een aanrader voor iedereen die van sport en natuur houdt. Dit unieke evenement staat bekend om de schitterende natuur op de Kop van Goeree, de mooie paden door natuurgebied de Kwade Hoek en uiteraard de stukken over het strand.

 De start en finish zijn bij Strandpaviljoen de Zeester, ter hoogte van Strand Noord (Oosterweg). Het programma begint om 18.30 met de jeugdloop over 500m voor kinderen t/m 9 jaar. Om 18.40 is het de beurt aan de jeugd van 10 t/m 15 jaar, zij lopen 1 km. Het inschrijfgeld voor beide jeugdlopen bedraagt €2,50.

 

Om 19.30 zal het startschot klinken voor de wedstrijd over 10 km en de prestatieloop van 4,5 km. Voor alle deelnemers is een attentie, de prijsuitreiking is direct na afloop bij de strandtent. Het inschrijfgeld voor de 4,5 km bedraagt € 7,00 en voor de 10 km € 9,00. Voorinschrijven kan t/m 31 juli via www.avflakkee.nl, wie dit doet krijgt € 2,00 korting (uitgezonderd de jeugdlopen). Na-inschrijven kan tot een half uur voor de start, betalen vind plaats bij het afhalen van de startnummers in de strandtent. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van AV Flakkee.


27 juni 2018

Oldtimerrit en -show tijdens de laatste Diekdag in Middelharnis

Middelharnis - Stichting City Center Goeree-Overflakkee en Autoclub Carwei hebben de handen nogmaals ineen geslagen. Een ouderwets gezellige avond wordt het op vrijdag 10 augustus, met een rit én een show. Het verzamelpunt voor de rit is als van ouds op het terrein van Fleuren Middelharnis b.v. en dit zal zijn tussen 17:30 en 18:00 uur. Lees hieronder verder en geef je op.


 

De deelnemers worden op het industrieterrein van Middelharnis door de organisatie ontvangen en krijgen hier een aantal consumptiebonnen en een herinneringsvaantje. Het is de bedoeling dat de rit met de klassieker op leeftijd (bouwjaar vermelden bij opgave) wordt gereden. De stoet rijdt met het oudste voertuig voorop. Na opstelling van de klassiekers vertrekt de groep omstreeks 18:30 uur (aaneensluitend!) naar het centrum van Middelharnis. Voor de rijders is het van groot belang dat er geen gaten in de stoet ontstaan, waardoor er regulier verkeer in de stoet terecht komt. Tip: blijf letten op de auto achter u en pas uw snelheid aan!

Bij aankomst, rond 19:30 uur onderaan winkeldijk “D’n Diek” parkeren de voertuigen zo snel mogelijk op de aangegeven plaats door de organisatie.

Alle klassiekers worden daar, door een jury, beoordeeld. Er wordt gekeken naar originaliteit, combinatie klassieker/kleding, algehele conditie van het voertuig. Er zijn maar liefst 5 bekers te winnen: een 1e - 2e - en 3e prijs, een ‘Best of the show’- en een aanmoedigingsprijs. Het oldtimerevenement eindigt omstreeks 21:00 uur.

Opgeven kan via de website van Autoclub Carwei: www.clubcarwei.nl/contact of via de secretaris van de club: hansfilak@gmail.com
27 juni 2018
 

 

Fiets mee over-Flakkee tijdens Molendag

 

NIEUWE-TONGE - Op zaterdag 14 juli is het de Flakkeese Molendag. Rond dit thema willen we als Stichting Ons Dorpshuis die dag een fietstocht uitzetten met behulp van de knooppuntenkaart van Goeree-Overflakkee. Rond 9 uur verzamelen in Ons Dorpshuis waar koffie met een kruukpleatje klaar staan. Daar worden dan de routes uitgedeeld.
 


Molen d'Oranjeboom in Nieuwe-Tonge (foto: Maria Evers)

Het eerste gedeelte zal over Oost Flakkee gaan en dan weer terug leiden naar Ons Dorpshuis. Daar zal een lunchbuffet klaar staan met natuurlijk een Flakkeese bolus, broodjes ham/kaas en melk. en koffie/thee. Dan kan men kiezen voor een tweede ronde die richting Herkingen, Dirksland  en Middelharnis. De molens zijn deze dag open en te bezichtigen en daarnaast leidt de route over de mooiste plekjes van Flakkee.

 

De tocht kan op eigen tempo gefietst worden en gelukkig zijn er onderweg voldoende rustpunten om even lekker te zitten en uit te rusten en van het mooie uitzicht genieten en daarbij kunt u natuurlijk niet om die mooie molens heen deze dag. De kosten zijn €10,00 per persoon voor de koffie en de lunch en een flesje water voor onderweg en een gedeelte sponsoring.

 

Stichting Ons dorpshuis vond het leuk om aan deze fietstocht een sponsordoel te hangen. Ze hebben gekozen voor woongroep 54 van t Getij in Oude Tonge. Zij willen graag groene brievenbussen aanschaffen om de post persoonlijk bij de voordeuren van de cliënten  uit te kunnen delen. (Ei)landelijke doelen worden al vaak gesponsord en daar merken de mensen zelf vaak niet zo veel van. Vandaar dat gekozen is voor een sponsordoel wat gelijk de bewoners van deze groep ten goede komt. 20% van de opbrengst van deze feitstocht zal aan dit doel gegeven worden.

 

Misschien overbodig om te benoemen maar deelname is geheel op eigen risico. U kunt zich tot  woensdag 11 juli opgeven via info@onsdorpshuisnieuwetonge.nl  of bij Ciska Koole tel.nr.0622083036

 

 


26 juni 201825 juni 2018
 

Vlag Sommelsdijk te koop

 

SOMMELSDIJK -  Eind juni krijgen de bewoners van de historische kern van Sommelsdijk een brief van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee met de vraag of ze de Sommelsdijkse vlag willen kopen.

 

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee organiseert samen met Hart van Goeree-Overflakkee, Stichting Sociale en Maatschappelijke Belangen (SMB) en Sociëteit Rethorica vrijdag 17 augustus in de historische kern van Sommelsdijk wederom de Holle Bolle Dag. Een gezellige braderie van 14:00 uur tot 23:00 uur met een historische tint. De braderie dankt haar naam aan de bijnaam van de mensen die wonen in Sommelsdijk; Sommerdiekse Holle Bolle.

 

Tijdens Holle Bolle Dag wil de organisatie, ter verhoging van de sfeer, vragen de Sommelsdijkse vlag uit te hangen. Heeft u interesse in de aanschaf van een vlag? De vlaggen worden door een gespecialiseerd bedrijf in mooie kwaliteit geleverd en zijn er vanaf 25 euro.

 

De vlag is afgeleid van het wapen dat al in de 18e eeuw voor Sommelsdijk gebruikt. De vlag heeft diagonaal geel en blauwe banen.

 

Wilt u ook eigenaar worden van de echte Sommelsdijkse vlag??

De vlag is te bestellen tot 7 juli via de website: www.streekmuseum.nl/vlag

Na uw bestelling ontvangt u een factuur van onze administratie en is de vlag begin augustus op te halen in de Kerkstraat van Sommelsdijk.22 juni 2018

D – Examens Piano 

 

OUDDORP - Elles van ’t Geloof en Annet van de Woestijne spelen dinsdag 3 juli  om 17.30 uur een examenconcert in de Doopsgezinde Kerk aan de Dorpstienden in Ouddorp. Het betreft hun D – examen, het hoogste examen in het amateur muziekonderwijs in Nederland.

 Een bekroning dus van hun jarenlange pianostudie, gevolgd aan het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee bij hun docent Piet Westhoeve. Zij spelen muziek van Chopin, Schubert, Einaudi, Pårt en Ten Holt. Als samenspelstuk speelt Annet samen met Judith Soeteman (viool) het prachtige stuk Spiegel im Spiegel van Arvo Pårt en speelt Elles, samen met haar docent op het orgel, een deel uit het beroemde  Canto Ostinato  van Simeon ten Holt.

Publiek is van harte welkom!20 juni 2018
 

Benefietconcert: Laudando zingt voor Calando

DIRKSLAND - COV Laudando geeft zaterdagmiddag 30 juni een concert in de Hervormde Kerk van Dirksland ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Hospice Calando. De medewerkers en vrijwilligers van het Hospice verlenen met veel betrokkenheid palliatieve zorg en het is heel bijzonder dat deze mensen dit werk met zoveel liefde en betrokkenheid doen.


foto: PR

COV Laudando weet zich al jaren verwant aan Calando, doordat ze verschillende keren heeft meegewerkt aan lustrumconcerten en een muzikale bijdrage levert aan de jaarlijkse herdenkingsdiensten van Calando. Vandaar dat dit concert in het teken staat van het jubileum van Calando en het afscheid van directeur Janneke Koningswoud.

Onder leiding van dirigent Rinus Verhage zingt het koor van Pachelbel de prachtige koraalcantate ‘Was Gott tut, das ist wohlgetan’; twee gevoelige werken van Mendelssohn, waaronder het motet ‘Verleih uns Frieden’; twee delen uit het Requiem van Fauré: het wondermooie ‘Pie Jesu’ en ‘Agnus Dei’. Daarnaast nog twee werken van de Engelse componisten Wesley en Stanford. Het concert sluit af met het magistrale motet ‘Ich lieg und schlafe ganz mit Frieden’ van J.C.F. Bach; een van de zonen van de grote Bach. De keuze van de muziekstukken heeft alles te maken met het mooie en ook emotioneel zware werk dat in Calando wordt verricht. De teksten spreken van het verdriet en leed hier op aarde en de vrede en troost die bij God te vinden is en die verkregen wordt door het geloof in Jezus Christus.

Het koor wordt op het orgel begeleid door de fantastische organist Wim Diepenhorst. Hij zal daarnaast ook enkele orgelwerken laten horen. De sprankelende en heldere sopraan Marlotte van ’t Hoff verzorgt de sopraansoli in verschillende werken. Al met al een prachtig programma dat op zaterdagmiddag gratis te beluisteren is! Na afloop is er een collecte bij de uitgang die uiteraard bestemd is voor Hospice Calando. Sponsoren van dit concert zijn o.a. Abbo Advocaten, WEA, Bouwcenter Esselink, Vrienden van Huib Roskam en de Stichting Paul van Hessenfonds en verder nog andere sponsoren. Door deze bijdragen kan de volledige opbrengst van de collecte direct ten goede komen aan Calando. Het concert begint om 16.00 uur en duurt ruim een uur. Jong en oud is van harte welkom op dit bijzondere concert!


19 juni 2018
 

Ga mee met een nostalgische dagtocht

 

OUDDORP/SOMMELSDIJK -  De dagtochten die de RTM en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in 2017 hebben georganiseerd waren een groot succes. Besloten is deze tochten te herhalen en wel op de donderdagen 12, 19 en 26 juli en 2 augustus.

 De trams van de RTM waren op zowel Goeree-Overflakkee als in de Hoeksche Waard tot in de jaren 50 van de vorige eeuw vertrouwde middelen van transport voor zowel personen als goederen. Ervaar zelf hoe men 'boemelde' over de eilanden….

En ontdek het leuke Streekmuseum in Sommelsdijk in het mooiste straatje van Goeree-Overflakkee en laat u meevoeren in grootmoederstijd.

 

Programma:

Een museumbus van de RTM rijdt vanaf Heinenoord busstation, Heinenoord dorp, Numansdorp        A 29, Schaapsweg Den Bommel en Oude-Tonge busstation naar het Streekmuseum in Sommelsdijk. In het museum is een ontvangst door dames in Flakkeese klederdracht met koffie en “grootmoeders appeltaart”. Na een uitgebreide en interessante rondleiding  gaat u lunchen in de nabijgelegen  “De Doele”, een prachtig pand uit de 18e eeuw. ’s-Middags is er een bezoek aan het RTM-museum in Ouddorp met een retourrit naar Port Zelande in één van de prachtig gerestaureerde motortrams van de RTM.

 

Zin om mee te gaan? De kosten zijn slechts € 44,00 per persoon.

Reserveren en nadere informatie: www.streekmuseum.nl/RTM of bel naar 06-20082503
18 juni 2018
 

Wethouder Markwat loopt mee met opruimactie op 23 juni

 

GOEREE-OVERFLAKKEE - Burgerinitiatief Doe mee, samen voor een schoon Goeree-Overflakkee, houdt op zaterdagochtend 23 juni tussen 10.00 en 12.00 uur, een opruimactie op de ‘snoeproute’ in Middelharnis. Wethouder Daan Markwat loopt deze ochtend de route mee. Iedereen is welkom om aan te sluiten en mee te helpen.

 

Het burgerinitiatief Doe mee, samen voor een schoon Goeree-Overflakkee, bestaat uit een groep vrijwilligers die samen met andere inwoners en bedrijven het eiland schoon willen maken en schoon willen houden. Zij signaleren dat er steeds meer zwerfvuil komt. Zij zien graag dat inwoners en bedrijven zich bewust worden van de noodzaak van het opruimen van zwerfvuil en gaan meehelpen. Daarom organiseren zij sinds maart van dit jaar verschillende opruimacties op Goeree-Overflakkee.

 

Snoeproute

De gekozen route voor de opruimactie op 23 juni ligt in Middelharnis. Deze route wordt vaak door scholieren gebruikt, die heen en weer pendelen tussen de supermarkten en de scholen en daarbij weleens iets ‘verliezen’. Het startpunt van de route is bij de parkeerplaats naast het gemeentehuis aan de Koningin Julianalaan in Middelharnis. De route gaat langs Albert Heijn, d’n Diek en ’t Diekhuus en via de parkeerplaats van de Plus weer terug naar het startpunt. Bij de Menheerse haven zal een tussenstop worden gemaakt.

 

Meer informatie

Wie mee wil lopen met deze opruimactie kan meer informatie vinden over de actie op de facebookpagina Doe mee, samen voor een schoon Goeree-Overflakkee.
18 juni 2018

Jail house brengt David Bowie tribute


MIDDELHARNIS - De David Bowie tribute Thin White Duke betreedt op 23 juni het Jailhouse podium. Thin White Duke neemt je mee naar de diverse decennia dat Bowie de poppodia bespeelde...  Entree: € 5. Zaal open: 20.30 uur. Optreden: 21.15 uur
 

Met een charismatische frontman, een Sound-a-like met een performance die je publiek ook echt meekrijgt. Thin White Duke neemt je mee naar de diverse decennia dat Bowie de poppodia  overheerste.

Deze Bowie-Tribute band brengt dan ook muziek dat zalen vol krijgt. Geflankeerd door ervaren achtergrond zangeressen. En dat alles omringd door gepassioneerde muzikanten die variërend knallende gitaarsolo’s op de rock nummers zoals Ziggy Stardust en Rebel Rebel of de harmonische pianoklanken op nummers als “Life on Mars” of "This is not America" van Bowie laten horen. Uiteraard met meeslepende bas en drum op dance-nummers, zoals bijvoorbeeld Lets Dance, Modern Love, China Girl.

 
De band werd in 2017 opgericht door de leadzanger, die het repertoire van Bowie al veel langer akoestisch bracht. Na het overlijden van Bowie in 2016 was de stap snel gemaakt om muzikanten te zoeken om met een tribute aan Bowie de grotere podia te bezoeken. De passie voor Bowie en ervarenheid van deze 8-koppige band valt dan ook te voelen.

 

De naam Thin White Duke komt van een van de personages van David Bowie, die hij introduceerde tijdens zijn tournee ter promotie van Young Americans in 1976. Een personage die gebaseerd is op Thomas Jerome Newton, die Bowie als acteur speelde in de film The man who fell to earth. Thin White Duke combineert de legendarische songs van Bowie met de krachtig gezongen vocalen en een rollercoaster aan flitsende gitaarsolo’s. Opzwepende Base en Drum en de harmonische klanken uit de toetsenpartij.
11 juni 2018

 

Kinderconcert in Oude-Tonge

OUDE-TONGE -  Er is een bijzonder kinderconcert op donderdag 14 juni. Het concert wordt verzorgd door het opleidingsorkest van Fanfareorkest Vooruit en een groot aantal muzikantjes van soms nog wel zeer jeugdige leeftijd.

Vanuit Vooruit verzorgt Tonny Smeets op diverse basisscholen al langere tijd blokfluitles, waarbij zij de leerlingen niet alleen leert hoe de blokfluit te bespelen, maar waarbij ze vooral ook het enthousiasme voor muziek stimuleert. De kinderen hebben in al die lessen hun best gedaan om het instrument te leren bespelen, maar nu willen ze dan ook wel heel graag tijdens een concert laten horen hoe goed ze daarin (al) geslaagd zijn.

Naast deze blokfluitleerlingen komen ook leerlingen aan bod die op diverse andere instrumenten muziekles hebben gehad. Ook zij willen tijdens dit concert laten horen hoe ver ze al gevorderd zijn. Zij hebben zich tijdens Koningsdag – in de kar - al aan het publiek voorgesteld. Mocht u hen toen hebben gezien maar nu wel eens echt willen horen hoe het klinkt tijdens een concert, dan is dit daarvoor een unieke mogelijkheid! Naast eerdergenoemde muzikanten zijn tijdens dit concert ook slagwerkleerlingen te bewonderen.

Donderdag 14 juni dus, in basisschool De Bron aan de Melkweg. De toegang is natuurlijk gratis. Het concert begint om 18.30 uur en duurt ongeveer één uur.
8 juni 2018

Smaak aan Zee verduurzaamt!

 

U hebt het vast wel eens eerder gezien; festivals waar de vloer na afloop bezaaid is met afval. Afval dat door de wind meegenomen wordt en uiteindelijk zijn weg vindt naar één van de plastic afvaleilanden in de oceaan. Dat willen de organisatoren van Smaak aan Zee tijdens hun beide foodtruckfestivals op de Brouwersdam (15, 16 en 17 juni) en in Ouddorp (17, 18 en 19 augustus) voorkomen. Samen met de gemeente Goeree-Overflakkee en hun bezoekers zetten ze deze zomer in op 100% afvalinzameling. En dat is behalve nuttig, ook nog eens leuk.

 De samenwerking past bij het No-Waste beleid van de organisatie van Smaak aan Zee en het afval- en duurzaamheidsbeleid van de gemeente Goeree-Overflakkee. Beide partijen vinden het behoud van de natuurlijke schoonheid van Goeree-Overflakkee en haar kustgebieden belangrijk. Met deze samenwerking kunnen zij dat doel bereiken.

 

Leuk en gemakkelijk!

Tijdens het festival kunnen bezoekers hun afval kwijt in de door de gemeente Goeree-Overflakkee beschikbaar gestelde afvaleilanden. Bezoekers kunnen hun afval afgeven bij rondlopende afvalobers. Het enthousiaste commitmentteam benadrukt op een informele wijze het belang van afval scheiden. Bezoekers kunnen met het team op de foto. Ook wordt uitgelegd waarom het zo belangrijk is om afval in de afvalbak te doen. En waarom afval scheiden goed is voor de natuur en het milieu. Alleen met elkaar houden we Goeree-Overflakkee schoon en groen, dat is de boodschap!

 

Duurzamere evenementen

De gemeente Goeree-Overflakkee en haar inwoners profiteren dagelijks van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Door de ligging aan het einde van de delta is Goeree-Overflakkee de laatste stop voordat afval, via de verschillende waterwegen de oceanen op gaat. De gemeente Goeree-Overflakkee zou het liefst zien dat er geen afval vanuit het eiland zijn weg vindt naar het milieu.

 

Daarom vindt de gemeente het belangrijk dat ook de evenementen die op Goeree-Overflakkee plaatsvinden steeds duurzamer worden. De gemeente gaat graag in gesprek met partijen die zich hiervoor of voor de brede verduurzaming van hun festival willen inzetten. De samenwerking met de organisatie van Smaak aan Zee is hier een goed voorbeeld van. De gemeente heeft een korte samenvatting gemaakt van verduurzamingsmogelijkheden voor festivals. Deze is op verzoek verkrijgbaar bij de medewerkers van het team Duurzaamheid & Innovatie. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 0187.

 

Smaak aan Zee

Meer informatie over Smaak aan Zee en het No-Waste beleid is te vinden op www.smaakaanzee.nl. Vragen over Smaak aan zee? Stuur een e-mail naar info@smaakaanzee.nl.

5 juni 2018

5 juni 2018
 

Van harte welkom op onderstaande beurzen

Ansichtkaartenbeurs in samenwerking met de Verzamelaar

- Zaandam op zaterdag 8 september 2018 van 10:00 uur - 14:00 uur. Leden mogen vanaf 9.00 uur gratis naar binnen.   Om 10.00 uur mogen de niet leden naar binnen en betalen 1,50 euro.

- 's-Hertogenbosch op zaterdag  3 november 2018 van 10:00 uur - 14:00 uur.   Leden mogen vanaf 9.00 uur gratis naar binnen.   Om 10.00 uur mogen de niet leden naar binnen en betalen 3 euro.

Gegevens ansichtkaartenbeurzen:

Ansichtkaartenbeurs Sporthal de Struijck

Professor Struijckenstraat 19 - 1502 RV ZAANDAM - bus 64 naar Kopermolenstraat

en

Fletcher Hotel-Rest. 's-Hertogenbosch

Burg.Burgerslaan 50 - 5245 NH ROSMALEN - A2 afrit 20, bus 62

Meer dan 1 miljoen oude gebruikte ansichtkaarten, waaronder stads- en dorpsgezichten buurtschappen van voor 1900 tot 1960, waarvan die van voor 1906 met de hand ingekleurd zijn, kunt u bij de standhouders aantreffen. De bezoekers kunnen de door hun zelf meegebrachte ansichten gratis laten taxeren. Verder zijn er zo'n 700 verschillende onderwerpen zoals: Schepen, Trams, Treinen, Veerboten, Scheepvaart, Honden, Poezen, Illustrators, Militaire, Paarden, Stations, Spoorwegen, Stoomtrams, Hondenkarren, Beroepen, Molens, Kerken, Filmsterren etc.

Ook kunt u met betrekking tot uw hobby of verzamelgebied kaarten aanbieden of te ruil vragen via het gastenboek. Of kunt u een verhaal over uw ansichtkaartenverzameling gratis laten plaatsen op de website www.moetjekijken.nl.

Voor de data van andere beurzen dit jaar kijk op www.ansichtkaartenvereniging.nl. Voor informatie over deze beurs of de andere beurzen die de vereniging organiseert kunt u bellen met Jan Zandbergen 06-39439777 of mailen naar secretariaat@ansichtkaartenvereniging.nl
 

4 juni 2018

Vijfde editie voor Goereese Portdagen

GOEDEREEDE - Van 14 tot en met 16 juni staat Goedereede in het teken van de Goereese Portdagen, een historisch stadsfeest voor jong en oud. Tijdens deze drie dagen zijn er culturele en muzikale activiteiten op en rond de Markt. De oorsprong voor de Goereese Portdagen gaat precies 100 jaar terug toen voor de kust van Goedereede een schip met een grote lading portwijn verging. De Goereese vissers voeren uit om de vaten op te halen en te verzamelen rond de haven van Goedereede. Op 1 en 2 november in 1918 werden in totaal 434 vaten openbaar verkocht. Sindsdien hief Goedereede regelmatig een goed glas port; tot op de dag van vandaag. 

Hoogtepunten van dit jaar zijn de openluchtvoorstellingen op vrijdag- en zaterdagavond van Toneelclub De Klokkedieven, de ambachtenmarkt op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur en de muzikale optredens van Woodworks en The Billy's. Het complete programma, met tijdschema, is te vinden op de website: www.portdagen.nl

2 juni 2018


Jeugdtriathlon voor KiKa


REGIO - Sportteam GO organiseert in samenwerking met Zwemcomplex ’t Zuiderdiep en Buitenplaats Onder de Molen een jeugdtriathlon voor basisschoolleerlingen van de groepen 3 t/m 8. Dit is op zaterdag 23 juni.
 

Het eerste onderdeel van de triathlon is een aantal baantjes zwemmen in ’t Zuiderdiep, daarna wordt enkele rondjes gefietst over het park van Onder de Molen en als laatste lopen de meisjes en jongens nog een rondje om het parkeerterrein van het zwembad. De deelnemers worden ingedeeld in 3 categorieën; leerlingen van groep 3 en 4, groep 5 en 6 en als laatste groep 7 en 8. De snelste 3 deelnemers per categorie winnen een mooie prijs. Meer informatie en inschrijven kan via email: e.vaneekelen@goeree-overflakkee.nl  met daarin je voornaam, achternaam, leeftijd, de naam van je school en je emailadres. Iedereen die in het bezit is van een zwemdiploma mag meedoen, deelname is gratis. De inschrijving sluit op 9 juni.

Aan de jeugdtriathlon is tevens een sponsoractie verbonden. De deelnemers aan de triathlon kunnen zich laten sponsoren voor GO 4 KIKA, voor elke leeftijdscategorie is een beker en een KIKA beer te winnen door het meisje of de jongen die het meeste sponsorgeld inzamelt. De sponsorformulieren zijn verkrijgbaar via het bovenstaande emailadres.1 juni 2018

31 mei 2018
30 mei 2018

"Meedoen voor het Diabetes Fonds heeft zin!" 

Wandelmars ten behoeve van Diabetes Fonds

OOSTFLAKKEE -  Zaterdag 23 juni wordt in samenwerking met de twee tennisverenigingen van Oostflakkee Het Westrak uit Oude-Tonge en TVO uit Ooltgensplaat een wandelmars georganiseerd.

De opbrengst van dit evenement gaat in zijn geheel naar het Diabetes Fonds.
 

Ieder van ons kent wel iemand in zijn omgeving met diabetes. Het Diabetes Fonds werkt aan genezing van diabetes en aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Dit doen zij via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting samen met iedereen die hen daarbij helpt.

Bewegen is voor diabetespatiënten een voorwaarde voor een gezonde levensstijl, vandaar dat deze mars wordt georganiseerd.

 

De start van deze wandelmars is zaterdag 23 juni tussen 9.00 uur en 10.00 uur bij Tennisvereniging

Het Westrak in Oude-Tonge.

De afstanden die gelopen kunnen worden zijn 12, 20 en 31 kilometer. De 20 kilometer gaat via de buitendijk, Langstraat, Achthuizen en de Tilsedijk terug naar Oude Tonge. De route van de 31 kilometer is veranderd en loopt van Oude Tonge, Ooltgensplaat, Den Bommel en Zuidzijde terug naar de tennisvereniging Het Westrak in Oude Tonge.

Onderweg zijn er stempelposten één voor de 12 kilometer, vier voor de 20 kilometer en vijf voor de 31 kilometer.

 

Het inschrijfgeld bedraagt € 5.00.

De organisatie heeft gezorgd voor begeleiding van EHBO en wordt ook een bezemwagen ingezet.

Voor nadere inlichtingen kunt contact opnemen met Willem Broekhuis 0650201063.

Zie ook: https://www.facebook.com/events/2043194649283061/28 mei 2018

Spectaculair terreinauto 4x4-evenement op zaterdag 9 en zondag 10 juni 

 

OUDDORP - Stichting Jeebee organiseert evenementen voor terreinwagens in heel Nederland en is aangesloten bij de “KNAF”. In Ouddorp wordt jaarlijks een prachtig parcours op strand aangelegd in samenwerking met de Stichting Kop van Goeree-Overflakkee.Ook dit jaar
kan
worden gereden op een door een graafploeg aangelegd en spectaculair parcours op strand “Oosterduinpad”. Inschrijven kan vanaf 10.30 uur bij Strandcafé De Zeester, Oosterduinpad in Ouddorp. U kunt uw auto beneden op het parkeerterrein parkeren en genieten van een korte wandeling door de duinen richting het strand.

Toeschouwers kunnen op beide dagen tegen betaling meerijden. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Ouddorpse Reddingsbrigade. Voor de kinderen is er een springkussen (gratis).

Op bepaalde tijden is het mogelijk om onder begeleiding van “een Jeebee”, vanaf het parkeerterrein naar het parcours te rijden (op 9/6 vanaf 10.00 uur en op 10/6 vanaf 12.00 uur). Zie voor uitgebreide deelnemersinfo: www.jeebee.nl.
27 mei 2018
 

Activiteiten voor ouderen door studenten van het Albeda college

 

Studenten van het Albeda college hebben in samenwerking met Stichting ZIJN activiteiten ontwikkeld voor ouderen. Dinsdag 29 mei kunt u tussen 13.00 en 14.00 uur wandelen.
 

Zit u in een rolstoel en houdt u van de buitenlucht? Meldt u dan aan om lekker naar buiten te gaan. Als u goed ter been bent en mee wilt lopen, kan dat natuurlijk ook. Na de wandeling kunt u met zijn allen koffie of thee drinken bij het Wijkcentrum waar u nog even met de ‘Terug in de tijd’ activiteit kunt mee doen.


Verzamelpunt: Stichting ZIJN adres: Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Als u niet zelf kunt komen, halen zij u eventueel thuis op. Meldt u bij het onderstaande e-mailadres aan: 400096834@student.albeda.nl. Heeft u zin om terug in de tijd te gaan? Dan kunt u tussen 13.00 en 14.30 uur in een gezellige ouderwetse sfeer spellen doen van vroeger. Meldt u aan bij: 400100989@student.albeda.nl. Heeft u zin in een middagje handwerken? Alles is mogelijk. Gezellig met z’n allen handwerken. Neem uw eigen handwerkjes mee. Op dinsdag 5 juni van 13.30 tot 15.00 uur. Adres: Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis u kunt zich aanmelden bij: 400069755@student.albeda.nl. Heeft u moeite met koken, of bent u eenzaam? En wilt u een maaltijd koken en daarna samen eten? Dat kan op dinsdag 11 juni tussen 11.00 en 13.00 uur op het Albeda college, Koningin Julianaweg 55. Meldt u op tijd aan voor ‘Mannen achter de pannen’ bij 400099180@student.albeda.nl.

Heeft u een tuin maar moeite om zelf onkruid te wieden, studenten van het Albeda college zijn een middag beschikbaar om te helpen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl
25 mei 2018

Persbericht Tweede editie Sail4Care Regatta                                                                                                            

 

MIDDELHARNIS - Op vrijdag 25 mei is de Menheerse Werf het middelpunt van de tweede Sail4Care Regatta. Een zeilwedstrijd voor particuliere jachten die bemand worden door zowel teams van bedrijven, als van cliënten en medewerkers van zorginstelling Middin. De opbrengst van de regatta, die voortkomt uit de inschrijfgelden van de bedrijfsteams, diverse sponsoren, een loterij en een ludieke veiling, is geheel bestemd voor de goede doelen Vrienden van Middin en de stichting Sailing Kids.

 

Op vrijdag 25 mei vaart een vloot uit van 14 zeiljachten, een grote driemaster als start- en finishschip en een aantal snelle rib’s om de regatta te volgen en op beeld vast te leggen. De organisatie in Middelharnis, de hospitality en de catering zijn in handen van de Menheerse Werf, die daarin ook weer samenwerkt met de cliënten van Middin. Ook varen er cliënten van Middin mee met de regatta aan boord van deelnemende schepen en de driemaster Oostvogel. Sail4Care is dus niet alleen een fundraiser, maar ook een activiteit die de cliënten zelf ook een leuke dag biedt.

 

Om 10u worden alle alle schippers, bemanning en de deelnemende teams op de Menheerse Werf ontvangen en ontmoeten de teams en de schippers elkaar. Na het palaver scheept iedereen in en rond 11u vertrekt de vloot door het havenkanaal naar het Haringvliet. Voor de haven van Middelharnis varen alle deelnemers een aantal oefenrondjes om aan elkaar en het schip te wennen. Om ca. 13u brengen de RIB’s de lunches aan boord en om 13.30u start de regatta. Het is een zogenaamde chase regatta: een start in groepen op basis van te verwachten snelheid, waarna de uitdaging natuurlijk ligt bij het inhalen van de eerder gestarte schepen. De werkelijk gevaren tijd tussen start en finish wordt vermenigvuldigd met een tijdcorrectiefactor per schip. Die uitkomst, samen met de resultaten van een vragenlijst en onderweg uit te voeren bijzondere verrichtingen, bepaalt de uitslag.

 

Rond 16.30u zouden alle schepen gefinished moeten zijn en gaan de bemanningen en schippers naar de werf  voor een borrel, een goede napraatsessie en een ontspannen feest met muziek, BBQ, de prijsuitreiking en de veiling.

 

Teams die de boot dit jaar gemist hebben, maar de volgende editie niet willen missen, kunnen zich alvast voor volgend jaar inschrijven via www.sail4care.nl

 
24 mei 2018

Klein Handels Gebouw-ontbijt, kom je ook?

SOMMELSDIJK - Op woensdag 4 juli 2018 wordt er weer een KHG-ontbijt voor KHG-communityleden en geïnteresseerden gehouden. Meld uiterlijk de week ervoor dat je aanschuift. Om 8 uur gaan we aan tafel, uiterlijk 10 uur gaan we weer aan het werk. Eet smakelijk!

Ook geïnteresseerd in flexwerken? Stel vrijblijvend je vraag via info@kleinhandelsgebouw.com.18 mei 2018

Uncle Jimmy bij Jalihouse

MIDDELHARNIS - 
Zaterdagavond 26 mei wordt het swingen en zingen geblazen bij Popstichting Jailhouse. Twee bands, twee generaties staan op het programma. Het voorprogramma zal worden verzorgd door de band “A.J. Reloaded”. Deze band speelt  onder andere rock&roll, blues, en hits uit de jaren 50,60,70. Kortom: een breed repertoire.A.J. Reloaded bestaat uit Elly Muijzert- Hammond (organiste),  Anne Jess (zangeres), Leen Vanderent (gitarist), Peter Rugebregt (bassist) en André de Vroed (drummer). De gezamenlijke drive om op te treden is het plezier dat zij beleven aan het maken van muziek en het vérmaken van het publiek. 

De hoofdact van deze avond is niemand minder dan de band “Uncle Jimmy”. Twee chicks en twee heren zorgen er voor dat het bloed door je aderen blijft stromen! Ze geven je de energie om de hele avond los te gaan op hun vuige en sexy bluesrock. Ze steken de jaren '70 in een nieuw jasje. De stevige, bluesy zanglijnen van de chick on bass flankeren de virtuoze gitaar en de scheurende hammond, alles met een bedje van snoeiharde drums. 3 juni 2017 is hun gloednieuwe EP 'Moon Child' uitgekomen.  Uncle Jimmy bestaat uit: Marja Boender (leadzang/basgitaar), Julia Driessen (Hammondorgel), Sebas Fledderman (Gitaar) en Tom Beemster (drums/backingvocals).

De toegang voor deze muzikale avond bedraagt €5,-. De zaal aan de Molenweg 28 te Middelharnis is open vanaf 20.00 uur, aanvang optreden is 21.00. Verfrissende consumpties en versnaperingen  zijn tegen betaling van muntjes aan de bar verkrijgbaar.
18 mei 2018

Blokfluitfestijn in het Diekhuus op vrijdag 25 mei om 19.30 uur

MIDDELHARNIS - Het wordt een veelkleurig geheel in het Diekhuus op vrijdag 25 mei. Er zullen zo’n 30 leerlingen van de afdeling blokfluit van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee zich presenteren Er is een grote variatie in spelers, instrumenten, repertoire en niet te vergeten de instrumenten. De gehele blokfluitfamilie zal te horen zijn van de kleine sopranino t/m de heel grote contrabasblokfluit.De jongste spelers zijn in september begonnen, de iets oudere blokfluitisten hebben al zo’n 4/5 jaar les en spelen ook op alt blokfluiten. De zeer gevorderde leerlingen  zullen zich presenteren in sonates voor blokfluit en klavecimbel  .

Er wordt ook veel in ensembleverband gespeeld. Het jongste ensemble speelt werk van de barokcomponist G.Ph. Telemann met klavecimbelbegeleiding, Allegro Vivace laat muziek horen uit de 19e eeuw van E. Chabrier en het ensemble Cunando zal stukken uit de opera Abdelazar van Purcell spelen. Muziek uit de 20e eeuw is vertegenwoordigd in de Concertino voor sopraan blokfluit van D. Hellbach met pianobegeleiding.

We zijn Piet Westhoeve zeer dankbaar, hij speelt deze avond de begeleidingen, zowel op piano als klavecimbel. Wees welkom, zie en luister met welk plezier er gemusiceerd wordt!


18 mei 2018
 

Viool en Harp in het Diekhuus op 24 mei om 19.00 uur

 

MIDDELHARNIS – Harpdocente Ghislaine Voorrecht en viooldocente Heleen De Witte van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee hebben hun leerlingen klaargestoomd voor een prachtig optreden. In verband met de jeugdige leeftijd van de kinderen begint de avond in de Rabobankzaal van het Diekhuus al om 19.00uur.

 

U kunt Joline Sperling de laatste twee jaar niet gemist hebben. Ze won in 2016 de Rabobank jong talent prijs en schitterde daarna vaak op ons mooie eiland. Op donderdag 24 mei is ze naast alle andere fantastische leerlingen te horen in het Diekhuus. Ze speelt het prachtige Serenade melancolique van Hasselmans. Ook is ze in samenspel met blokfluitiste Marit Strijdhorst te beluisteren, ze spelen de Sonate van Boisvallée. Ook spelen de harpleerlingen een paar gezamenlijke stukken zoals Pwt-ar-y-bys, een traditional uit Wales, de Middeleeuwse mars van koning Brian Boru en een aantal modernere stukken zoals de Pink Panther en ‘What a wonderful World’ van Louis Armstrong. Veel beginnende harpisten spelen een solowerk of duetten.

 

De vioolleerlingen spelen stukken van W.A. Mozart, S.Suzuki en folk. Jesse Stout zal een mooie wals van J. Brahms op de viool spelen. Elleke de Geus een Musette van J.S. Bach en Judas Maccabeus van G.Ph. Händel. Op altviool speelt Tygo de Waal een geweldige duet  van J.S. Bach.
Het Flakkees strijkensemble speelt een serenade van A. Dvorak

Deze avond is gratis te bezoeken. Mocht u nog meer willen horen? De vioolklas geeft een concert op 16 juni om 10:00 in de theetuin te Stellendam. Of kijk eens op www.muziekgebouwgo.nl voor al onze activiteiten of neem een kijkje bij onze lessen tijdens de juni muziekmaand van het muziekgebouw.14 mei 2018
 

Lifestyle by Kris Middelharnis

Succesvolle start creatieve workshop

MIDDELHARNIS - Onder de enthousiaste en energieke leiding van Kris van Rijswijk is op 3 mei de 1ste workshop hippe (woon)borden schilderen van start gegaan. Op de 1e verdieping van de woonwinkel, Nieuwstraat 3, in Middelharnis gingen de deelnemers van start en leerden zij hoe zij op creatieve wijze de mooiste handgeschilderde borden kunnen maken. De bordjes worden eerst in een trendy kleur geverfd en daarna voorzien van een tekst, vervolgens wordt het mooi afgewerkt met accessoires. Tot slot wordt het touw aan de bordjes bevestigd zodat het thuis meteen opgehangen kan worden.  Heel leuk voor bijvoorbeeld een (tuin)feest, bruiloft of als decoratie.

Een avondje schilderen en verwend worden met culinaire hapjes! De volgende workshop vindt plaats op 24 mei, er zijn nog enkele plekjes beschikbaar.

8 mei 2018

Feest van de Vrijheid
 

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zaterdag 19 mei 1945 was een bijzondere dag voor Goeree-Overflakkee. Op deze dag was er een feestelijke ontvangst georganiseerd voor de Geallieerde Troepen die meehielpen met de bevrijding van Nederland. In het kader van bovenstaande bijzondere historische feiten organiseert WO2GO op 19 mei 2018 het Feest van de Vrijheid.
 


Foto PR

De dag begint met om 11:00 uur met een aubade. Er zijn deze dag kraampjes, oude legervoertuigen en radiografisch bestuurbare legervoertuigen. Ga op de foto met een soldaat en rijd mee met de legervoertuigen door Middelharnis en Sommelsdijk. Er vinden orgelconcerten plaats in de Ned. Herv. Kerk. Dorst gekregen? Neem plaats op het terras van Solaes voor een Flakkees biertje of op het terras van Streekmuseum. Breicafé Steekje Los maakt Bevrijdingsballen en Bevrijdingslijstjes. Brei en haak je mee?
 

In het museum worden oude filmbeelden vertoond en is er de vernieuwde expositie van WO2GO in aanbouw. Gedurende dag worden ook lezingen gegeven in het Streekmuseum door militair historicus Johan van Doorn over het einde van de oorlog op Goeree-Overflakkee en de capitulatie van Duitsland.
 

Vier de vrijheid met ons mee en kom zaterdag 19 mei naar het Streekmuseum!

De organisatie is in handen van WO2GO, Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Breicafé Steekje Los en Streekmuseum GO mede mogelijk gemaakt door Gemeente Goeree-Overflakkee. Meer informatie of het programma is te vinden op de websites van de organiserende partijen.2 mei 2018


Vlaggetjesdag Stellendam op zaterdag 7 juli

ontmoet de visser /proef de zee / beleef de visserij

 

STELLENDAM - Vlaggetjesdag is op zaterdag 7 juli 2018 en staat in het teken van de Goereese Vissersvloot, vissers en natuurlijk: vis! Op het terrein van de binnenhaven van Stellendam zijn diverse activiteiten voor jong en oud.


Foto: Maria Evers

De visserij is tegenwoordig veel meer dan een ambacht. De sector heeft zich ontwikkeld tot een moderne bedrijfstak en door toepassing van moderne technieken en technologieën aan boord van de schepen wordt er tegenwoordig op zeer duurzame wijze gevist. Visserijondernemers en toeleveranciers tonen in de binnenhaven fier hun kotters en zullen vertellen over hoe de visserij zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot een moderne en technisch innovatieve bedrijfstak die streeft naar een duurzaam beheer van Noordzee. Bezoekers kunnen verschillende moderne viskotters bezoeken, praten met visserijondernemers en kennismaken met toeleveranciers van de visserijsector.

Wekelijks brengt de Goerese vloot de Stellendamse toppers aan land. Tong, schol, rode mul, poon, inktvis, garnalen; heerlijke vis van topkwaliteit. U kunt leren hoe u deze kunt fileren of ze bewonderen op de vistafel. Een speciale plek neemt de Stellendamse Garnaal in, tijdens een workshop leert u hoe u deze moet pellen. En uniek tijdens Vlaggetjesdag Stellendam is de Goereese Scholkibbeling. Deze wordt alleen gemaakt voor dit evenement en u aangeboden door de vissers van Goeree. Nieuw tijdens deze editie van Vlaggetjesdag zijn trendy foodtrucks die op verschillende plaatsen aan de kades van de binnenhaven hun culinaire kunsten vertonen. Het eten kan relaxt direct aan de kade worden opgegeten, met zicht op prachtig versierde kotters en op de achtergrond sfeervolle klanken van gezellige shantykoren.

Een vast onderdeel en één van de hoogtepunten van Vlaggetjesdag is de Vlootschouw. Onder aanvoering van het vlaggenschip, de GO23 van de familie De Vogel zal de Goerese vloot om 14.30 uur uitvaren voor een tocht van anderhalf uur over het Haringvliet. Tijdens de tocht met versierde kotters zal de vlootadmiraal vanaf het Vlaggenschip de Vlootschouw afnemen.

Meer actuele informatie over het programma van Vlaggetjesdag Stellendam 2018 is beschikbaar via de website en social media.

 

Website     www.vlaggetjesdag-stellendam.nl

Twitter       @VlaggetjesdagSL

Facebook @VlaggetjesdagStellendam

Instagram @vlaggetjesdagstellendam
1 mei 2018
 

Inloopavond windpark Piet de Wit op 15 mei 2018

 

Van 25 april tot en met 5 juni 2018 liggen het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunning en de bijbehorende milieueffectrapportage (MER) voor Windpark Piet de Wit bij Ooltgensplaat ter inzage. De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert op dinsdag 15 mei 2018 een inloopavond over het windpark. Tijdens deze avond kunnen belangstellenden kennis nemen van deze stukken en vragen stellen aan de adviseurs van de gemeente, DCMR en de initiatiefnemer.

 

Het plangebied van windpark Piet de Wit ligt in de Groote Adriana Theodorapolder ten zuiden van Ooltgensplaat. In het gebied staat het huidige windpark Piet de Wit met twaalf windturbines. De initiatiefnemer is voornemens om deze twaalf turbines te vervangen door zeven nieuwe windturbines.

 

Het ontwerpbestemmingsplan dient als ruimtelijke onderbouwing voor het windpark Piet de Wit. Het biedt het planologisch-juridisch kader voor de bouw van maximaal zeven windturbines. De tiphoogte van de windturbines bedraagt minder dan 150 meter. Daarnaast maakt dit bestemmingsplan de realisatie van bijbehorende voorzieningen, zoals opstelplaatsen en toegangswegen mogelijk. De ontwerp omgevingsvergunning voorziet in de bouw van de zeven windturbines met bijbehorende voorzieningen.

 

Voor de ontwikkeling van het windpark is een gecombineerd plan- en project-MER opgesteld. Dit betekent dat de milieueffectrapportage is opgesteld voor zowel het bestemmingsplan als de omgevingsvergunning. In de MER worden de milieueffecten, onder andere op het gebied van geluid, slagschaduw, luchtkwaliteit, externe veiligheid en flora en fauna, van de voorgenomen activiteit onderzocht en vergeleken. De rapportage maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan en vormt een bijlage bij de omgevingsvergunning.

 

Inloopavond

De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert op dinsdag 15 mei 2018 een inloopavond voor belangstellenden om kennis te nemen van de stukken. Daarnaast is het mogelijk om vragen te stellen aan adviseurs van de gemeente, DCMR en de initiatiefnemer. De inloopavond is van 19.00 tot 21.00 uur en vindt plaats in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat. De avond heeft het karakter van een informatiemarkt en heeft geen plenair gedeelte. Belangstellenden kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur op elk gewenst moment binnenlopen.

 

Ter inzage en zienswijze

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunning en de bijbehorende milieueffectrapportage zijn tot en met 5 juni 2018 in te zien op het gemeentehuis en digitaal via www.goeree-overflakkee.nl/terinzage. Men kan op zowel het ontwerp bestemmingsplan als op de ontwerp omgevingsvergunning een zienswijze indienen. Als men op beide ontwerp besluiten een zienswijze wil indienen, dan kan men dit doen in één zienswijze voor beide besluiten. Er moet dan wel duidelijk in de zienswijze worden vermeld dat deze voor beide besluiten geldt.


1 mei 2018
 
Informatie-avond Diabetes
 

MIDDELHARNIS - De Diabetesvereniging Nederland: regio Delta houdt op 17 mei 2018 een informatieavond in het Wijkcentrum Doetichemstraat 27 in Middelharnis. De thema’s van deze avond zijn: Ontwikkelingen op het gebied van Diabetes en Voeding. De inloop op deze avond is om 19.30 uur het programma vangt aan om 20.00 uur.

 

Dr. Jan Dirk Holters zal de ontwikkelingen rond Diabetes schetsen en Willie Bennik Diëtiste zal stilstaan bij voeding o.a. koolhydraatarm en een ketogeen dieet. De avond wordt afgesloten met een vragen rondje, hiervoor is ook diabetesverpleegkundige aanwezig. U bent van harte welkom op deze avond, dit geldt ook voor familie, vrienden en iedereen die interesse heeft voor diabetes. De toegang is gratis.

 

Aanmelden: via Willem Broekhuis, E-mail: w.broekhuis3@upcmail.nl of telefonisch op nummer: 06-5020106330 april 2018
 

Nieuws over expositie in Remonstrantse kerk

 

SOMMELSDIJK - Deze week is nog de expositie ‘kijk op wonen’ in de kerk te zien. In de periode daarna:
‘kwallen’ door Ingrid Kruit. Een expositie in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk van 6 mei t/m 4 juli.

Ingrid Kruit is geboren te Rotterdam en woont nu in Oud-Beijerland. Ze studeerde in 1966 af aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam afd. monumentale-vormgeving. Sinds die tijd is ze zelfstandig werkzaam. Ze maakte veel werk voor de publieke ruimte. In Oud-Beijerland o.a. monument VRIJ, Indië-monument, Kompas Oostkade. Gaf teken en schilderles en houtbewerken. Ze geeft nu nog teken en schilderles en maakt vrij werk, waaronder lampen van hout, in haar houtwerkplaats. 

Ingrid is met de lampen te zien geweest op diverse design-beurzen, o.a. Meesterlijk te Amsterdam, Gemeentemuseum Den Haag, Designday te Maastricht en Vormgevers in hout, Museum Fort bij Vechten. En nu, in Sommelsdijk te zien, de potloodtekeningen van de kwallen en die passen natuurlijk prima bij het thema ‘water’ van de KUNSTKIJK (10 t/m 13 mei)

Met 6 tekeningen van de kwallen deed ze mee in 2017 aan de Kunstschouw op Westerschouwen te Zeeland. Meer over het werk van Ingrid: www.ikruitfabriek.tumblr.com

U bent van harte welkom bij deze expositie na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur), op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur.

Voor tijdens de KUNSTKIJK zie: http://www.kunstkijk.com/locaties/remonstrantse-kerk
Zie ook https://sommelsdijk.remonstranten.nl/


27 april 2018
 

Buurtbewoners organiseren wederom rommelmarkt. Doet u mee?

 

MIDDELHARNIS - In 2006 ontstond bij een bewoonster van de Prinses Marijkestraat uit Middelharnis het idee om samen met haar buren een rommelmarkt te organiseren. Een rommelmarkt met als doel weer wat ruimte op zolder te creëren en tevens de buren beter te leren kennen.

Ze had niet voorzien dat haar idee uit zou groeien tot een groot opgezette rommelmarkt. Thans is de rommelmarkt in Middelharnis een jaarlijks terugkerend evenement voor de gehele buurt, waarbij buren van diverse leeftijden en achtergronden prettig met elkaar omgaan en zich daar persoonlijk ook voor inzetten. Dit jaar wordt de rommelmarkt alweer voor de 12e keer georganiseerd.

 

Zoekt u leuke spulletjes? Het is zaterdag 9 juni allemaal te vinden op de rommelmarkt in de Prinses Marijkestraat van Middelharnis. Maar u mag ook zelf deelnemen! De rommelmarkt “Van Rommelzolder tot Straatverkoop” gaat om 9 uur van start en duurt tot ± 15 uur. Voor meer informatie of deelname kunt u contact opnemen met Wil Alberts, telefoonnummer 0187-612680.
25 april 2018
 

Speel mee met het projectorkest van het Muziekgebouw
 

Het  Muziekgebouw organiseert het Projectorkest als onderdeel van de jaarafsluiting op zaterdag 9 juni in het Diekhuus. Er zijn vier repetities gepland op vrijdagavond van 18:30 tot ca. 19:30 uur in zaal 6 van het Diekhuus. De data van deze repetities zijn: 18 en 25 mei, 1 en 8 juni. Deelname is gratis.Alle instrumenten, strijkers, blazers, tokkelinstrumenten of slagwerkers kunnen meespelen onder leiding van dirigent Wim Soeters. Als basis dient het muziekensemble dat hij op vrijdagavond onder zijn hoede heeft.
Wim Soeters is een zeer ervaren dirigent en arrangeur die voor iedereen een plekje in het projectorkest maakt. Daarom is elke muzikant met enige ervaring is welkom. We heten ook heel graag mensen en kinderen buiten het muziekgebouw welkom. 


Dit jaar wordt er vrolijke en bekende muziek gespeeld. Een leuke medley uit Fiddler on the Roof.
De muziek is gebaseerd op de
Jiddische roman Tevye en zijn dochters die speelt in het Tsaristisch Rusland van1905. Bekende liedjes naast Fiddler on the Roof zijn: If I were a rich man (Als ik toch eens rijk was), Sunrise, sunset, Matchmaker en To Life, L’chaiim.
Wilt u meespelen? Meldt u dan NU aan en stuur een mail naar wb.soeters@planet.nl .

Wees welkom op de eerste repetitie op vrijdag 18 mei!25 april 2018

 

Gemeente en Youz organiseren training Open & Alert

 

De gemeente Goeree-Overflakkee en Youz organiseren voor professionals op het gebied van alcohol- en drugspreventie in de jeugdhulpverlening, LVB-settings (licht verstandelijke beperking en verslaving), Jeugd-GGZ en Jongerenwelzijn een training Open & Alert.

 

Het doel van Open en Alert is problematisch alcohol- en drugsgebruik bij jongeren te voorkomen. Het stimuleert organisaties tot een open houding tegenover alcohol en drugs en de jongeren die dit gebruiken. Tegelijkertijd stimuleert het programma tot een alerte aanpak van problemen vanwege dit gebruik.

 

Deelname

De training wordt gegeven in Bestuurscentrum Het Rondeel, kamer 1.36, Dwarsweg 40, 3241 LB in Middelharnis. Op donderdag 7, 14 en 21 juni vindt de bijeenkomst plaats van 13:00 tot 16:00 uur. Er is een follow-up dag op donderdag 27 september van 13:00 tot 15:00 uur.

 

Beroepsregistratie

Actieve deelname aan een volledige Open en Alert training levert tien registerpunten op voor de beroepsregistratie van met name maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Voor het behalen van een certificaat dient u bij alle drie de bijeenkomsten aanwezig te zijn.

 

Meer informatie

Heeft u interesse of vragen, dan kunt u een e-mail sturen aan Anne Fish-van Middelkoop van Youz: a.middelkoop@youz.nl. Vermeld in de e-mail uw naam, uw werkgever en uw functie.24 april 2018
 

Nationaal kampioenschap: beste brandweerman van Nederland

 

REGIO - Op 8 en 9 september 2018 vindt voor de tweede keer het nationaal kampioenschap ‘Dutch Ultimate Fire Fighter’ plaats. Vanaf vandaag kunnen deelnemers zich weer inschrijven. Inschrijven kan via http://www.wpfgrotterdam2021.com/inschrijven-deelnemer-2018/

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam op 8 en 9 september gaan we op zoek naar de Ultimate Fire Fighter van Nederland. Net als vorig jaar strijden de deelnemers op een parcours om de titel van de ultieme brandweerman/-vrouw van Nederland. Niet alleen brandweerlieden betreden de arena. Ook mensen die werkzaam zijn bij de politie, Dienst Justitiële inrichtingen of de Douane mogen deelnemen aan de wedstrijd. Het Nederlands kampioenschap Ultimate Fire Fighter wordt georganiseerd door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de stichting World Police & Fire Games Rotterdam 2021.

De UFF is een typische brandweersport en bestaat uit meerdere brandweerbehendigheidsoefeningen, zoals brandslang rollen en klim en krachtoefeningen. De winnaar van het tweedaagse nationale kampioenschap wint een ticket voor deelname aan het wereldkampioenschap van 2019 in Chengdu, China! Ook wordt een wild-card uitgereikt voor deelname aan het wereldkampioenschap Ultimate Fire Fighter tijdens de World Police and Fire Games 2021 in Rotterdam.

De Ultimate Fire Fighter is een van de sporten van de World Police and Fire Games. De WPFG bestaan sinds de jaren 80 en zijn het grootste breedtesport evenement ter wereld en komen voor het eerst naar Nederland. Rotterdam heeft de eer om deze spelen in 2021 te mogen organiseren. Er worden meer dan 10.000 deelnemers van sporters uit 60 landen verwacht en zij nemen 30.000 familie en vrienden mee. In 2013 vonden de spelen plaats in Belfast, in 2015 in Fairfax, in 2017 in Los Angeles, in 2019 in Chengdu en in 2021 in Rotterdam.24 april 2018
 

 

Film over tweede wereldoorlog bij de 55+ club

 

OUDDORP - Woensdag 2 mei heeft de 55+ club in Ouddorp Teun Grinwis uitgenodigd voor een middag over de tweede wereldoorlog. De prijs van deze middag bedraagt € 3,- inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail c.vermeulen@zijngo.nl


Teun is een verzamelaar van alles wat met de oorlog te maken heeft. Woensdag gaat het over de film Snuf de hond. De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog als Nederland gebukt gaat onder de Duitse bezetting. Tom Sanders, een dorpsjongen, gaat met zijn vader een hond kopen in de stad. De hond wordt afgericht door de mysterieuze onderduiker Haaksma die als 'knecht' op de boerderij van de vader van Bertus Verhoef, vriend van Tom, werkt. En het is dankzij deze vakkundige africhting dat Snuf in staat is zijn baasje en zijn vrienden uit vele avonturen te redden.

Woensdag 9 mei is het weer tijd voor de streekmiddag bij de club.20 april 2018
 

 

Nationale Dodenherdenking 4 mei 2018

 

 

Oranjeverenigingen, stichtingen en andere partijen houden op vrijdag 4 mei 2018 acht herdenkingsbijeenkomsten op Goeree-Overflakkee. Tijdens deze bijeenkomsten worden burgers en militairen herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties of bij vredesoperaties omkwamen. U bent van harte welkom om deze herdenkingen bij te wonen.

 

 

Krans- en bloemleggingen

Er zijn acht herdenkingen in diverse kernen op het eiland. Bij alle acht herdenkingen zijn er krans- en bloemleggingen. Daarnaast worden er boeketten gelegd bij het Joodse en het Armeense monument in Middelharnis. Ook op de graven van de omgekomen vliegeniers op Goeree-Overflakkee worden boeketten gelegd. De programma´s van de herdenkingen zijn als volgt:

 

 

 

 

 

Achthuizen

18.30

Eucharistieviering in de Rooms-Katholieke kerk, Kerkstraat 1 (voor belangstellenden)

19.45

Verzamelen bij het Oorlogsmonument Kerkstraat/Achthuizensedijk

19.50

Welkomstwoord door Julian Broeders

19.58

Signaal Taptoe door Fanfare-orkest Vooruit

20.00

Twee minuten stilte

20.02

Kranslegging door wethouder Arend-Jan van der Vlugt

20.05

Gelegenheid voor het leggen van bloemen door aanwezigen

20.15

Toespraak door wethouder Arend-Jan van der Vlugt

20.25

Spelen van het Wilhelmus door Fanfare-orkest Vooruit 

20.30

Einde bijeenkomst, koffiemoment in ontmoetingsruimte Rooms-Katholieke Kerk

 

 

 

Den Bommel

19.15

Herdenkingsbijeenkomst in De Bron, Voorstraat 25

19.50

Stille tocht naar het graf van de omgekomen soldaat aan het Kerkplein

19.58

Signaal Taptoe door Jan Meinster

20.00

Twee minuten stilte

20.02

Spelen van het Wilhelmus door Muziekvereniging Sir Olivers Band en Sint Adolfskoor

20.10

Kranslegging door raadslid Berend-Jan Bruggeman

20.15

Gelegenheid voor het leggen van bloemen door aanwezigen

20.30

Einde bijeenkomst, koffiemoment in De Bron

Dirksland

19.00

Herdenkingsbijeenkomst in de kerk van de Hervormde Gemeente, Ring 2, Dirksland

19.40

Stille tocht vanaf de Ring naar het monument aan het Gelderspad

19.56

Welkomstwoord door Annet Smit

19.58

Signaal Taptoe door Jacques van Broekhoven

20.00

Twee minuten stilte

20.02

Spelen van het Wilhelmus door muziekvereniging Amicitia

20.05

Voordragen gedichten door kinderen

20.07

Toespraak door raadslid Thea Both

20.15

Oplezen van de namen van de slachtoffers door de kinderen van basisscholen De Inktvis en De Prins Maurits

20.17

Kranslegging door raadslid Thea Both

20.23

Gelegenheid voor het leggen van bloemen door aanwezigen

20.25

Einde bijeenkomst, koffiemoment in Zorgcentrum Geldershof, Poldersweegje 2

Middelharnis

19.00

Oecumenisch Avondgebed in de Emmaüskerk Middelharnis, Kon. Julianaweg 64

(voor belangstellenden)

19.30

Verzamelen voor het gemeentehuis, Koningin Julianaweg 45

19.40

19.50

19.56

19.58

Stille tocht naar het monument aan de Hoflaan

Welkomstwoord door Wendy Tuns

Spelen van koraalmuziek door Koninklijke muziekvereniging Sempre Crescendo

Signaal Taptoe door Koninklijke muziekvereniging Sempre Crescendo

20.00

Twee minuten stilte

20.02

20.07

20.10

20.20

Spelen van het Wilhelmus door Koninklijke muziekvereniging Sempre Crescendo

Kinderkoor onder leiding van Nelleke Bruggeman

Toespraak en kranslegging door wethouder Frans Tollenaar

Gelegenheid voor het leggen van bloemen door aanwezigen

20.30

Einde bijeenkomst, koffiemoment in de Groen van Prinsterer school, Emmalaan 26

 

 

 

Nieuwe-Tonge

19.40

Verzamelen bij Ons Dorpshuis, Korteweegje 14

19.45

Ontvangst en welkomstwoord door Karolien Jordaan

19.50

Stille tocht naar Gemeentelijke Begraafplaats aan het Korteweegje, naar het graf van verzetsstrijder Jacob Arij Verolme

19.57

Welkomstwoord door Anne-Karin Guijt-Holleman

19.58

Signaal Taptoe door Henk Mackloet

20.00

Twee minuten stilte

20.02

Toespraak en kranslegging door wethouder Daan Markwat

20.15

Voordragen gedicht door Mauro Steijn

20.20

Gelegenheid voor het leggen van bloemen door aanwezigen

20.25

Voordragen gedicht door Stan van Heemst

20.30

Spelen van het Wilhelmus door muziekvereniging Apollo

20.45

Einde bijeenkomst, koffiemoment in Ons Dorpshuis

 

 

 

Ooltgensplaat

19.30

Ontvangst in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12

19.55

Stille tocht naar het monument aan de Kerksingel

20.00

Twee minuten stilte

20.02

Signaal Taptoe door muziekvereniging W.M. van der Harst

20.05

Kranslegging door burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman

20.10

Gelegenheid voor het leggen van bloemen door aanwezigen

20.15

Toespraak door burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman

20.20

Toespraak door afgevaardigde van de kerken van Ooltgensplaat

20.25

Spelen van het Wilhelmus door muziekvereniging W.M. van der Harst

20.30

Einde bijeenkomst, koffiemoment in ‘t Centrum

Ouddorp

19.15

Herdenkingsbijeenkomst in Zalen- en Sportcomplex de Dorpstienden, Dorpstienden 4

19.50

Stille tocht naar het monument aan de Dorpsweg-Hazersweg

19.56

Welkomstwoord door Pau Heerschap

19.58

Signaal Taptoe door Peter Meijer

20.00

Twee minuten stilte

20.02

Spelen van het Wilhelmus door Brassband Concordia

20.10

Toespraak en kranslegging door wethouder Peter Feller

20.25

Gelegenheid voor het leggen van bloemen door aanwezigen

20.30

Einde bijeenkomst, koffiemoment in de Dorpstienden

Oude-Tonge

19.30

Ontvangst bij hotel-restaurant De Lely, Kaai 16

19.40

Vertrek naar de algemene begraafplaats aan de Langeweg in Oude-Tonge

19.55

Welkomstwoord door Wim Harteveld

19.58

Signaal Taptoe door Fanfare-orkest Vooruit

20.00

Twee minuten stilte

20.02

Toespraak en kranslegging door raadslid Conny Pipping

20.20

Nationaal gedicht door leerling van OBS het Startblok

20.25

Spelen van het Wilhelmus door Fanfare-orkest Vooruit

20.30

Gelegenheid voor het leggen van bloemen door aanwezigen

20.35

Einde bijeenkomst, koffiemoment in hotel-restaurant De Lely

 

 

 


18 april 2018

Gemeente organiseert cursus Omgaan met Geld

 

GOEREE-OVERFLAKKEE - Donderdag 17 mei start de cursus Omgaan met Geld. Het is een laagdrempelige cursus voor iedereen die graag wat meer inzicht in zijn financiën heeft en hier wat ondersteuning bij kan gebruiken. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

 

Als je een eigen inkomen hebt, moet je goed nadenken over je geld. Je kan leuke spullen kopen, maar het is belangrijker om geld te hebben voor huur, energiekosten, ziektekostenverzekering en eten. Geld lenen is niet slim. Je hebt dan een schuld die je weer terug moet betalen. Vaak is het beter om pas iets leuks te kopen als je er voor gespaard hebt. Maar hoe doe je dat? Waarom moet je een administratie bijhouden? En hoe doe je dat? En maak je wel gebruik van alle toeslagen waar je recht op hebt? Dit zijn onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus. Daarnaast worden er ook tips gegeven om zuiniger te leven.

 

Cursusdata: 17, 24 en 31 mei en 7 juni 

Locatie: gemeentehuis Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 in Middelharnis

Tijd: 10:00 – 11:30 uur

 

Aanmelden

Aanmelden kan tot dinsdag 1 mei via het digitale aanmeldformulier, www.goeree-overflakkee.nl/omgaanmetgeld. De cursus wordt alleen gegeven bij minimaal acht aanmeldingen. Er kunnen maximaal vijftien mensen deelnemen aan de cursus.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de cursus kunt u contact opnemen met Pauline Kootstra, consulent schuldhulpverlening, via e-mail schuldhulpverlening@goeree-overflakkee.nl of door te bellen met het algemene telefoonnummer 14 0187.
13 april 2018

Vluchtelingenwerk GO zoekt vrijwilligers

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vluchtelingenwerk zoekt mensen die in een team van 5 personen bij toerbeurt 1 x per week gezinnen - soms ook alleenstaanden - willen bezoeken om ze te helpen wegwijs te worden in de Nederlandse samenleving en de Nederlandse taal met ze te oefenen.

Het gaat hierbij om het sociale contact en soms wat praktische hulp. Voor het overige heeft Vluchtelingenwerk ze al op weg geholpen naar een zelfstandig bestaan. Belangstellende kunnen contact opnemen met:

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland Locatie Goeree-Overflakkee, Binnenweg 5, 3245 AA Sommelsdijk
middelharnis@vluchtelingenwerk.nl , telefoon 0187- 48724913 april 2018
 

Uitvoeringen van het Muziekgebouw GO

 

Meerdere keren per jaar krijgen de leerlingen van het Muziekgebouw GO gelegenheid een concert te geven voor publiek. Optreden in een zaal en spelen voor publiek vormen, evenals samenspel, een waardevolle toevoeging aan de muziekopleiding bij het Muziekgebouw.

 Ook is het een mooie gelegenheid voor u of uw kind om te komen kijken en luisteren of het bespelen van een instrument ook iets voor u is!

 

Op vrijdagavond 20 april is het de beurt aan de pianoleerlingen van de docenten Piet Westhoeve, Paul Stark en Eline de Gast in de prachtige Rabobankzaal van het Diekhuus.

 

Van beginners tot gevorderden zullen hun muziekstukken, zowel licht en klassiek, op de piano laten horen. Verschillende stukken uit de methodeboeken van Hall Leonard zullen gespeeld worden. Ook wagen al een aantal leerlingen zich aan het ‘echte’ pianorepertoire. Rebekka van Rossum speelt het stuk ‘I Giorni’ van de Italiaanse componist Einaudi, muziek op bij weg te dromen! Lucas Groeneboom speelt de opgewekte Arabesque van de Duitse componist Friedrich Burgmüller. Ook speelt Florens Kardux een aantal prachtige liederen op de piano, waarbij er zelfs op twee piano’s in canon gespeeld zal worden. Ook komt er bekende muziek langs van de film Amélie en het prachtige en bekende stuk ‘River flows in you’ 

Aanvang is 19:30 uur, toegang is gratis. Het is een concert met pauze.

 

Op zaterdag 21 april wordt er een voorspeelmiddag gehouden op een unieke plaats. We gaan met de leerlingen van Inge Kegel-Verbraak en André Leer op deze mooie middag naar theetuin ‘De Overkant’ in Ouddorp. Zo kunt u van de leerlingen op saxofoon en klein koper genieten en ondertussen van het lekker voorjaarsweer op deze prachtige locatie. U kunt luisteren naar de enthousiaste beginners en naar gedreven gevorderden. Van klassiek tot modern, solo en trio’s. De leerlingen hebben er hard voor geoefend het hele jaar, dus u bent van harte uitgenodigd om ze aan te moedigen! Dit concert begint om 13.30 uur en de toegang is gratis.

 

We zien u graag aanstaande vrijdag 20 april en zaterdag 21 april!

www.facebook.com/muziekgebouwgo
 

 


12 april 2018

 

Reisje bij 55+ club

 

OUDDORP - Woensdag 25 april is het weer tijd voor het jaarlijkse reisje van de 55+ club. Om 12.30 uur vertrekt de bus bij de Dorpstienden in Ouddorp. Rond 18.00 uur is de bus weer terug en is er een warm en koud buffet in de Dorpstienden.

De bestemming is nog een verassing maar het wordt vast weer een gezellige dag. U hoeft deze keer niet uw bord en bestek mee te nemen voor het buffet. 
U kunt ook alleen deelnemen aan het buffet de kosten hiervoor bedragen € 14,-.  Graag van tevoren aanmelden, dit kan bij Joke van Dam tel.0187 682319

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl

Woensdag 2 mei is er een presentatie over de Tweede Wereldoorlog
11 april 2018

‘prachtige tulpenrijke routes´

Ondanks de kou tulpen op schema voor 7e tulpenwandeltocht

 

MIDDELHARNIS - Zaterdag 14 april 2018 staat de 7e Tulpenwandeltocht door polders en over dijken rond Middelharnis weer op de agenda. Ondanks het koude weer van de afgelopen weken, liggen de tulpen goed op schema om hun prachtige kleuren te vertonen tijdens het evenement.

 

Met de Tulpenwandeltocht worden veel instanties verbonden. Verenigingen, instanties en individuen laten zo zien waar Goeree-Overflakkee sterk in is. Kunst, cultuur, natuur en sportief bezig zijn smelten op deze dag mooi samen! Bovendien gaat de volledige opbrengst van het inschrijfgeld en het sponsorbedrag naar lokale goede doelen.

 

De lokale goede doelen voor deze editie zijn: Stichting Best Buddies GO en Stichting De Klup GO. Overigens viert laatstgenoemde stichting dit jaar ook nog eens hun 30 jarig bestaan!

 

De start en finish zijn zoals andere jaren bij MSV & AV Flakkee aan de Oostplaatseweg in Middelharnis. De organisatie heeft 4 prachtige routes vastgesteld. De te wandelen afstanden tijdens deze editie zijn: 10, 17½, 25 en 40 km. De 2 langste afstanden starten om 8.00 uur en de overige afstanden om 9.00 uur. Op veler verzoek bestaat voor de 2e keer de mogelijkheid om de route van de 25km in de middag te fietsen, start om 13.00 uur. Deze route is ook geschikt voor scootmobielers.

 

Vanwege de vele verzoeken om veel tulpenvelden te mogen bewonderen worden de deelnemers aan de 10 km vanaf het terrein van MSV & AV Flakkee per bus of taxibusje vervoerd naar de Groeneweg in Nieuwe-Tonge. Vanaf daar wandelen ze o.a. door kleurrijke polders en mooie natuur naar de kantine van MSV & AV Flakkee. Langs de route liggen minstens 8 tulpenvelden en de route voert niet of nauwelijks door de bebouwde kom.

 

Deelnemers aan de langste afstanden komen natuurlijk veel tulpenvelden tegen. Op het terrein van Mastenbroek Bloembollen in Sommelsdijk wordt voor het eerst een stempelpost ingericht. Andere stempelposten worden ingericht bij Modelvliegclub SDGO, café De Tram, Manege Oostmoer en Jachthaven Atlantica. Ook dit jaar is de 40 km weer aan de route toegevoegd. Van de in totaal 1246 deelnemers aan de vorige editie liepen er 63 de langste afstand.

 

Naast sportief bezig zijn wordt er deze dag ook gedacht aan “gezelligheid”, zo is op meerdere stempelposten gezorgd voor muziek (o.a. Harmonie Apollo uit Nieuwe-Tonge die muziek maakt bij café de Tram), is de molen in Nieuwe-Tonge gratis toegankelijk voor deelnemers en kunnen deelnemers nog een prijs winnen met hun foto gemaakt door Wim van Vossen in samenwerking met Eilandmarketing. Nieuw dit jaar is dat bij Mastenbroek bloembollen er door LTO-Noord in samenwerking met KABV en de Plattelandsjongeren GO informatie wordt gegeven over ‘de tulp’

 

Een flink aantal sponsors verleent ook dit jaar weer hun medewerking en 50 vrijwilligers verlenen hun medewerking deze dag. Net als vorig jaar is er een promotieteam van Eilandmarketing aanwezig tijdens het evenement.

 

De organisatie is van mening dat er 4 gevarieerde en tulpenrijke routes zijn vastgesteld, waarbij natuur, gezelligheid en sportief bezig zijn hand in hand gaan. De organisatie hoopt weer op veel deelnemers en heerlijk wandelweer.

 

Inschrijven kan alleen op zaterdag 14 april vanaf 07.30 uur in de kantine van MSV & AV Flakkee aan de Oostplaatseweg 1 te Middelharnis. Deelname bedraagt € 3,50 voor volwassenen en kinderen zijn gratis. De opbrengst van het inschrijfgeld en de sponsoring komt geheel ten goede aan de genoemde goede doelen.

 

Overzicht starttijden:

08.00 - 10.00 uur 25 en 40 km

09.00 - 12.00 uur 10 en 17½ km

13.00 - 14.00 uur 25 km fietsers en scootmobielers

 

In verband met drukte bij het parkeren wordt deelnemers uit de nabije omgeving gevraagd zo veel mogelijk op de fiets naar het evenement te komen. Deelnemers aan de fietstocht, die met auto voorzien van een fietsendrager komen, worden vriendelijk verzocht gebruik te maken van de parkeerterreinen van WEBEGO aan de Pascal 40 en de Jonge Spartaan aan de Oostplaatseweg 19 te Middelharnis.

 

Nadere informatie is te verkrijgen via de www.facebook.com/tulpenwandeltocht en de website van MSV & AV Flakkee (www.avflakkee.nl).

 

 


10 april 2018
 

'Walk with me' in Diekhuus

MIDDELHARNIS - 
Woensdag 11 april de documentaire ‘Walk With Me’ een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat. Stichting ZIJN - Diekhuus, Rabobankzaal - Beneden Zandpad 7 in Middelharnis. 
woensdag 11 april 2018 / 20.00 uur. € 6,50 / Filmhuisleden en CJP 5 euro. www.hetdiekhuus.nl


Leermeester Thich Nhat Hanh komt oorspronkelijk uit Vietnam en heeft mindfulness naar het Westen gebracht. Als spiritueel leider woont hij nu in Plum Village, een leefgemeenschap in rustiek Zuid-Frankrijk, waar hij samen met andere zen-boeddhistische monniken en -nonnen mindfulness tot een wereldwijd fenomeen heeft doen uitgroeien. Walk With Me biedt een nooit eerder vertoonde toegang in deze gemeenschap. Drie jaar lang werden de levens van de bewoners van Plum Village gevolgd en komen existentiële vragen waarmee ze geconfronteerd worden aan bod in hun zoektocht naar acceptatie. Treed binnen in een wereld van bewustwording.9 april 2018

 

Infomiddag notaris bij de 55+ club

 

OUDDORP - Woensdag 18 april heeft de 55+ club in Ouddorp notaris Benschop uitgenodigd voor een infomiddag. De prijs van deze interessante middag bedraagt € 3,- inclusief een kopje koffie.

Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden.
 

Benschop gaat u onder andere informeren over het gewijzigde erfrecht en het levenstestament. Er is gelegenheid vragen te stellen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail c.vermeulen@zijngo.nl
 

Woensdag 25 april is het tijd voor het jaarlijkse reisje met aansluitend een buffet.
9 april 2018


Nieuws van de Omloop Goeree-Overflakkee

Volg alle ins en outs ook via website www.dewandeltocht.nl of via Facebook Wandeltocht de Omloop Goeree Overflakkee. De Omloop is dit jaar op 24 en 25 augustus. Door de organisatie is dit jaar gekozen voor een presentatieavond nieuwe stijl d.m.v. 2 televisie-uitzendingen verzorgd door RTV SLOGO (Huiskamer van Flakkee). De uitzendingen zijn terug te zien op de site van RTV SLOGO via : https://www.rtvslogo.nl/ 


U ziet hier het laatste nieuws over de Omloop, routes en interviews door Rietje Barelds met Willem Jan Kom (voorzitter Omloop) en met Sacha Verbruggen, kinderarts bij het Sophia Kinderziekenhuis en verbonden aan het project waar de Omloop zich dit jaar aan verbonden heeft.

Goede doel 29e Omloop voor Sophia!
Ook in 2018 kunnen alle lopers van de Omloop zich inzetten voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor het herstel van kinderen op de Intensive Care in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.
De opbrengst van uw sponsoractie gaat dit jaar naar een bijzonder project voor kinderen op de intensive care. Kinderen op deze afdeling zijn vaak ernstig ziek en liggen daardoor veel in bed. Om het herstel te verbeteren is het van groot belang om deze kinderen tijdens de opname zo vroeg mogelijk te laten bewegen. Dat wordt vroege mobilisatie genoemd. Kijk voor meer info over het goede doel op: https://vriendensophia.nl/

Omloop 2018
Het is dit jaar de 29e Omloop en daar willen we als bestuur samen met u weer iets moois van maken.
De startlocatie is in Middelharnis. De lopers van de 20, 80 en 110 km en estafette zullen allen onder een gezellige sfeer starten om 19.00 uur bij Het Diekhuus onder aan D’n Diek (Beneden Zandpad 7) in Middelharnis. De 20 km is een lichtjestour die finisht in Goedereede waarna u nog kunt genieten van de festiviteiten (het lijkt daar wel Nijmegen in het klein).

Op zaterdag 25 augustus start de 55km om 07.00 en de 30 km om 09.00 eveneens op het Diekhuusplein.
De 15 kilometer wandelen start om 10.00 uur, 15 kilometer scootmobiel om 10.30 uur, de Kinderomloop 5 en 15 km om 11.00 uur, allen op het terrein van Hernesseroord bij Brasserie DOK16. Het adres van Hernesseroord DOK16 is : Westerschelde 16A, 3141 PA te Middelharnis.

Kinderomloop
Kinderen kunnen individueel inschrijven maar ook is het mogelijk om als school of vereniging deel te nemen. De Omloop stimuleert het inschrijven via scholen en verenigingen. De reden hiervoor is dat kinderen de mogelijkheid hebben om de Kinderomloop gesponsord te lopen. Als extra stimulans is de helft van het bij elkaar gelopen bedrag voor de eigen school of vereniging. Wanneer er individueel gelopen wordt, komt het gehele bedrag ten goede aan het goede doel van de ‘echte’ Omloop. Aanmelden van scholen en/ of verenigingen via kinderomloop@omloop.com

Inschrijven
Inschrijving kan reeds via de website.

Side Events
In samenwerking met de Gemeente Goeree-Overflakkee worden er verschillende evenementen in de dorpen georganiseerd. Zodra er meer over de inhoud bekend is vind u dit terug op onze website.

Stem mee - verkiezing van de Wandelgemeente van het jaar
De gemeenten Bronckhorst, Goeree Overflakkee en Hilvarenbeek zijn genomineerd voor de verkiezing 'Wandelgemeente van het Jaar 2018'. Iedereen kan tot en met 20 april 2018 een stem uitbrengen op één van de genomineerden. Zowel de stem van de lezer als die van de redactie van wandelkrant “Te Voet” bepaalt uiteindelijk wie zich Wandelgemeente van het Jaar 2018 mag noemen. Breng dus snel uw stem uit.

Tulpenwandeltocht
Kunt u niet wachten met lopen dan bevelen we u van harte aan deel te nemen aan de Tulpenwandeltocht die op 14 april plaatsvindt op ons mooie Eiland. Er zijn diverse afstanden en er kan eveneens gefietst worden. Start en finishplaats bij: MSV & AV Flakkee, Oostplaatseweg 1, 3241 LV Middelharnis.6 april 2018
 

Cursus De Medici verklaard

SOMMELSDIJK - De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) start maandagavond 16 april met een 2-daagse avondcursus over De Medici uit Florence. Een cursus over de dynastie, de bank, de macht en de kunst.

Wat heeft Louis Couperus te maken met de legendarische Medici dynastie in Florence? Niets, zou je denken. Toch geven we Couperus graag even het woord: “De Medici, zij zijn een obsessie, hier in Florence! Overal, op alle hoeken der straten verheffen zich nog hunne wapenschilden. De muzea zijn eigenlijk slechts gevuld met de verzamelingen van de Medici; de paleizen in Florence zijn veelal paleizen van de Medici; de parken zijn aangelegd door de Medici; de villa’s buiten zijn hunne villa’s, en de toerist ontmoet dus hun naam bij elken pas, voelt hunne ziel hem omzweven bij elk kunstvoorwerp, dat hij bewondert. De Medici, de Medici, hij herhaalt het zich tèlkens, de verblufte toerist, en eindelijk bekent hij zich oprecht: Nu ja, natuurlijk, de Medici...: Lorenzo....Giuliano....Cosimo... maar...maar wie waren zij eigenlijk?”

Herkent u zich in de toerist van Couperus en wilt u weten ‘hoe het zit’ met die Medici? Twee cursusavonden hebben de familie en haar geschiedenis tot onderwerp......: De Medici verklaard. De Medici staan aan de wieg van de renaissance en op de stoep van de moderne maatschappij.

De kosten van de cursus bedragen slechts € 25,00. De cursus bestaat uit 2 maandagavonden van 19:30 uur tot 21:30 uur en wordt gehouden in de Voorstraat 35 van Sommelsdijk. De cursusdata zijn: 16 en 23 april en de docente is Imelda van der Linden.

Aanmelden kan via: infokcego@gmail.com of via de website www.kcego.nl. Inschrijven en betalen is ook mogelijk via www.leerenbeleef.nl.5 april 2018
 

Expositie Jongkind in Dordrecht

 

In het Dordrechts Museum is een expositie van de schilder Jongkind & vrienden te bezichtigen. Docent Frank Swagemakers zal daar op zaterdag 21 april tussen 13.00 en 15.00 uur aanwezig zijn om u rond te leiden. Frank start om 13.00 uur bij de entree van de Jongkind expositie.

 Hier zijn geen kosten aan verbonden en u hoeft zich ook niet aan te melden. Wel dient u zelf voor vervoer te zorgen en een kaartje te kopen. Voor houders van de museum jaarkaart is de entree gratis.

 

Mocht u dus nog niet naar deze fraaie expositie geweest zijn dan is dit wellicht een mooie gelegenheid. Tevens kunt u bij de balie een stadswandeling afhalen waarmee u voor Jongkind markante locaties kunt bezichtigen.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het museum: www.dordrechtsmuseum.nl  En het adres is Museumstraat 40 te Dordrecht.5 april 2018
 

Fotowedstrijd P10: € 2.500 voor beste plattelandsfoto
 

Bijzondere invulling Henk Aalderink-prijs in jubileumjaar P10

 

De P10 daagt fotografen uit te laten zien hoe levendig en bruisend het platteland is. Het netwerk van grote plattelandsgemeenten bestaat 10 jaar en geeft met deze fotowedstrijd een bijzondere invulling aan de jaarlijkse Henk Aalderink-prijs. De fotograaf die het energieke platteland het best vastlegt, wint de prijs en krijgt € 2.500. Met de mooiste inzendingen stelt de P10 een tentoonstelling samen. Inzenden kan tot 1 mei.

P10-voorzitter en burgemeester van de gemeente Opsterland Ellen van Selm: “De P10 zet zich al tien jaar in voor een vitaal en levendig platteland. De uitdaging van deze wedstrijd is de schoonheid vast te leggen op een foto.”

 

De Henk Aalderink-prijs is in het leven geroepen om aan Nederland te laten zien wat er allemaal op het platteland gebeurt. Dit jaar vult de P10 dit in met deze fotowedstrijd. De foto’s (in kleur of zwart-wit) moeten aansluiten bij de doelstelling van de Henk Aalderink-prijs, recent gemaakt zijn en de werkelijkheid zoveel mogelijk benaderen. Iedereen mag meedoen, zowel amateur- als professionele fotografen. Uitgebreide informatie over de fotowedstrijd is te vinden op www.p-10.nl.

 

Tentoonstelling, jury en prijsuitreiking

Op 20 juni 2018 maakt de jury bekend wie de winnaar is. Dit gebeurt tijdens de zomersessie van de P10 in Bronckhorst. Daar is ook de tentoonstelling te zien die de P10 samenstelt met de mooiste ingezonden foto’s. De jury bestaat uit Bettina Bock (Bijzonder Hoogleraar Bevolkingsdaling en Leefbaarheid voor Noord- Nederland), Roos Glastra (winnaar van de Henk-Aalderinkprijs 2017) en Kees van de Veen (professioneel fotograaf en meervoudig winnaar van de Zilveren Camera).

 

P10

In 2008 startte de P10 met tien grote plattelandsgemeenten om de schoonheid, dynamiek en vraagstukken van het platteland onder de aandacht te brengen. Inmiddels zijn er 17 gemeenten uit verschillende provincies aangesloten bij de P10. Zij delen kennis en zorgen ervoor dat de stem van het platteland gehoord wordt. De P10 werkt samen met de VNG, overheden en verschillende andere organisaties. Ellen van Selm: “Ons platteland bruist, het is er levendig en daardoor ontstaan vernieuwende initiatieven en ideeën. Dat is ontzettend mooi én ook hard nodig voor de toekomst. De P10 heeft een strategische agenda waarin de positie van het platteland in het oplossen van de vraagstukken van Nederland wordt uitgewerkt. Een aantrekkelijk en vitaal platteland is van belang voor de duurzame toekomst van geheel Nederland.

 

Voorgaande prijswinnaars

Voorgaande jaren werd de Henk Aalderink-prijs uitgereikt aan inspirerende leefbaarheidsprojecten en -initiatieven. In 2017 won het dorp Witteveen met het project Naoberschap. In 2016 ging de prijs naar het project Wijnjewoude Energie Neutraal.4 april 2018

Donderdag 19 april 2018: jaarlijkse ledenvergadering van De Motte

MIDDELHARNIS  - De jaarlijkse ledenvergadering van De Motte is op donderdag 19 april in de raadzaal van het Oude Raadhuis. Deze avond is hét moment om het reilen en zeilen van de vereniging door te nemen en elkaar en het bestuur eens te spreken. De inloop is vanaf 19.00 uur en de vergadering start om 19.30 uur.

De agenda is als volgt:

  • Opening;
  • Jaarverslag 2017 door de voorzitter;
  • Notulen ledenvergadering 2016;
  • Ingekomen stukken en mededelingen;
  • Verslag penningmeester;
  • Verslag kascommissie en benoeming nieuw lid;
  • Decharge bestuur;
  • Bestuursverkiezing: aftredend en herkiesbaar zijn J.C. Both en J.M Westdorp. Tot drie dagen vóór de vergadering kunnen tegenkandidaten schriftelijk worden aangemeld bij het secretariaat;
  • Rondvraag;
  • Sluiting.

Ter vergadering worden de notulen en jaarstukken uitgereikt. Wie deze vóór de vergadering wil ontvangen kan contact opnemen met secretaris@demotte.nl.

Na de koffiepauze, rond 20:30 uur, zal bestuurslid Bert Bosloper een korte presentatie geven over de werkgroep aardewerkdeterminatie. Vanaf het moment dat Rias Olivier startte met de cursus aardewerkdeterminatie was Bert van de partij. Inmiddels vormen cursisten van toen een werkgroep archeologie, die de vele vondsten van De Motte uit de bodem van Goeree-Overflakkee in kaart brengt. Bert geeft in deze presentatie een inkijkje in de werkzaamheden van de werkgroep en wat er zoal is ontdekt. Na deze presentatie is er nog tijd voor een gezellig samenzijn tussen bestuur en leden.

 3 april 2018
 

Communicatie & zelfvertrouwen

MIDDELHARNIS - 
Het programma wordt aangeboden in het wijkcentrum van Stichting ZIJN, Doetinchemsestraat 27, Middelharnis. De organisatie is in handen van Yvonne Groenendijk. Het programma vindt plaats op woensdag 25/4, 16/5 en 13/6 2018. Van 13.30 tot 16.30 uur. Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht bij Stichting Zijn, mw. C. Vermeulen, telefoon 0187-483366 of c.vermeulen@zijngo.nl

We hebben dagelijks te maken met andere mensen. Soms lopen gesprekken vanzelf, soms niet. Je kent vast wel voorbeelden van situaties waarin je heel goed in staat bent om duidelijk te vertellen hoe je over iets denkt of wat je zou willen. Echter, vaak kennen we ook situaties waarbij dit minder goed lukt. Je voelt je daar meestal niet prettig bij en het kan je onzeker maken of zorgen dat je je te vaak aanpast. Waar ligt het aan dat je je bij de ene persoon of situatie sterk voelt en in andere gevallen juist kan blokkeren? Wat helpt je om ook in lastiger situaties jezelf te blijven en om je te kunnen uiten? Hoe kom je voor jezelf op zonder de ander te kwetsen? In drie middagen krijg je meer inzicht in hoe communicatie in elkaar steekt en breid je vaardigheden uit. Je leert patronen herkennen die goed contact in de weg staan. Je leert ook hoe je deze patronen kunt doorbreken en hoe je met zelfvertrouwen een assertieve houding kunt ontwikkelen. Tevens kan je daarmee jouw persoonlijke effectiviteit verbeteren. Als je iets herkent in het voorgaande en het maakt je nieuwsgierig, meld je dan aan.


3 april 2018
 

Chineesbuffet bij 55+ club

 

OUDDORP - Woensdag 11 april is het weer tijd voor het jaarlijkse Chinees buffet van de 55+ club in Ouddorp. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden om te genieten van diverse Chinese gerechten. De kosten bedragen €14,00 U kunt zich opgeven bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319  graag voor 9 april.
 

U wordt vriendelijk verzocht uw eigen bord en bestek mee te nemen om de vrijwilligers te ontlasten. Woensdag 18 april is er een notaris bij de club voor een informatiemiddag.
 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting ZIJN  tel. 0187 483366 of e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl30 maart 2018

Expositie Annelies Snijders  'Nieuwe wegen' in blauwdruk

 

OUDDORP - In de expositie  'Nieuwe wegen' toont Annelies Snijders de hele maand april een serie blauwdrukken, ook wel cyanotypie genoemd. Haar  eerste kennismaking met de blauwdruk techniek was enkele jaren geleden tijdens de KunstKijk route bij  Atelier Havenhoofd in Middelharnis. Annelies haar interesse werd gewekt om eens iets ander te doen met haar digitale foto’s zonder gebruik te hoeven maken van een doka.Zij volgde een workshop cyanotypie bij hetzelfde atelier, gegeven door kunstenaars Renate van Opdorp en Monique van Wensveen. In deze workshop werden vooral de creatieve mogelijkheden belicht van het maken van een cyanotypie. Daarnaast leerde Annelies dat een cyanotypie (blauwdruk) een fotografisch proces is  waarbij na ontwikkeling een 
cyaan-blauwe afdruk ontstaat. Deze techniek werd vroeger (19de eeuw) gebruikt om op een eenvoudige manier bouwtekeningen te kopiëren.

 

Annelies, enthousiast geworden door de mogelijkheden van de cyanotypie in de kunst, schafte de  nodige materialen aan en ging daarna zelf thuis aan de slag, wat onder andere resulteerde in de prachtige serie blauwdrukken die in ‘t Blaeuwe Huus/VVV-kantoor, Bosweg 2 in Ouddorp te zien zijn van: 3 april t/m 28 april 2018.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur en zaterdag van 09.00-16.00 uur (uitgezonderd feestdagen). U bent allen van harte welkom om deze expositie te komen bezoeken!

 

Meer informatie over de techniek en  het werk van Annelies kunt u vinden bij de expositie in ‘t Blaeuwe Huus, op de website www.atelierhavenhoofd.nl en/of via Annelies Snijders, info@snijdruk.nl.
29 maart 2018
 

Inspiratiedag: ‘als je voor een ander zorgt ……’

GOEREE-OVERFLAKKEE - Om te ervaren hoe het voelt om even afstand te nemen van de zorg en eens aandacht voor jezelf te hebben, houdt Stichting ZIJN op woensdag 11 april  van 10.00 uur tot 16.00 uur een inspiratiedag in het Diekhuus.  Zorg je voor een ander en wil je je batterij eens opladen, meld je dan aan voor deze inspirerende dag, dat kan bij Carla Vermeulen tel 0187 641344 of e-mail c.vermeulen@zijngo.nl De kosten bedragen 5 euro inclusief lunch, koffie en thee.

Er zijn diverse workshops en een lunch. ’s Morgens reikt Yvonne Groenendijk je handvatten aan om ruimte voor jezelf te creëren en kun je onder leiding van Carola Schenk ontspanningsoefeningen doen. Na de lunch Verzorgt Annie Doornheim een beweegsessie op muziek en kun je bij Annemarie Hogenbirk op een creatieve manier je hoofd leegmaken.


Mantelzorgers vervullen een onmisbare rol voor hun naaste. Vaak is er sprake van een intensieve zorgbehoefte, die dag en nacht aandacht vraagt. Veel mantelzorgers vinden het verlenen van deze zorg vanzelfsprekend. Natuurlijk wil je ook alles geven om iemand die je lief is te ondersteunen. Dit kan voldoening geven en mensen zijn vaak dankbaar dit nog voor iemand te kunnen doen.

Hoe mooi dit ook mag klinken, de continue zorg kan zwaar zijn. Onder normale omstandigheden kan de hectiek van ons leven al veel vragen. De zorg die daar nog eens bovenop komt maakt het extra belangrijk om ruimte te maken voor jezelf. Dit voorkomt dat je over je eigen grenzen heengaat, waardoor je veerkracht vermindert, je je opgejaagd kan voelen, je stressklachten kan ontwikkelen en vooral erg moe wordt.


Om zelf gezond te blijven is het belangrijk om tot rust te komen, ontspannende en leuke dingen te doen en om andere mensen te ontmoeten. Omdat het voor veel mensen een zoektocht is om een goede manier te vinden om met de situatie om te gaan, blijkt de ondersteuning van mantelzorgers een belangrijke.

Stichting Zijn biedt hierin een doelgericht scala aan mogelijkheden, waarvan je gebruik kan maken. Een daarvan is de inspiratie dag: ‘als je voor een ander zorgt………’ .


 


27 maart 2018