A c t i v i t e i t e n 

19 augustus 2019

 

Prinsen- en Prinsessendag in Ouddorp Centrum
 

OUDDORP – Op 31 augustus 2019 wordt er een geweldig evenement gehouden in en rondom Ouddorp Centrum. Op Prinsen en Prinsessendag komen sprookjes tot leven. Deze dag wordt, namens alle ondernemers in Ouddorp Centrum, georganiseerd en aangeboden door BIZ Ouddorp Centrum. Het evenement vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur.   Prinsen en prinsessen, bekend van de films, stappen uit de tv het echte leven binnen! Kinderen krijgen op deze dag de kans om met hun favoriete prins of prinses op de foto te gaan tijdens de meet en greets, ze kunnen meerijden in een echte prinsen en prinsessenkoets, zich laten schminken, glittertatttoos laten zetten, hun nageltjes laten lakken op het kids beauty terras en ze kunnen ook verkleed als prins of prinses op de foto. Natuurlijk is het ook hartstikke leuk als de kinderen zelf verkleed komen als prins of prinses!

Ondertussen zijn de winkels gewoon open, dus kan er lekker geshopt worden in het gezellige centrum. Uiteraard kan er ook op een van de terrassen van de vele horecagelegenheden genoten worden van een heerlijk lunch, een lekker drankje of sluit deze gezellige dag af met een diner. Zo wordt het echt een dagje uit. Een dag voor jong en oud!

Op de facebookpagina van Ouddorp Centrum, www.facebook.com/ouddorpcentrum, kunt u meer informatie vinden over dit evenement.
19 augustus 2019
 

Agenda van de activiteiten in Ons Dorpshuis in de maand september.

 

 

5 september 

Bewonersavond door de gemeente voor de inwoners van t Korteweegje in Nieuwe Tonge

Aanvang: 19.00 uur

 

7 september

Fuif 's in

Aanvang:19.30 uur

Toegang :€5,00 inclusief 2 consumpties

Deze keer met live muziek van Wil de Brouwer

 

12 september

Informatieavond  van Glasvezel Buitenaf

Aanvang: 19.30 uur

 

20 september

Bingo

Gezellige bingoavond met mooie prijzen

10 rondes en een superronde.

Aanvang: 19.30 uur

 

21 september

Creamarkt

Gezellige markt met verschillende kraampjes, tentoonstelling van de modelbouwvereniging en de mogelijkheid tot het meedoen aan verschillende workshops.

10.00 uur tot 16.00 uur16 augustus 2019

 Open Monumentendag 2019
 

Kinderen ontdekken Goeree-Overflakkee met het Erfgoedpaspoort!
 

Goeree-Overflakkee heeft heel veel erfgoed. Maar wat is erfgoed nu eigenlijk? Om het de jeugd wat gemakkelijker te maken om daarachter te komen, is het Erfgoedpaspoort gemaakt. Het paspoort is vanaf Open Monumentendag - 14 september - gratis verkrijgbaar bij diverse locaties op Goeree-Overflakkee. Zoals bijvoorbeeld het Streekmuseum, de Menheerse Werf of het RTM-museum. Het paspoort is natuurlijk ook verkrijgbaar bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.
 

Hoe werkt het?
 

Met het paspoort zijn zeventien locaties op Goeree-Overflakkee te bezoeken. Daar mag je een heel jaar over doen. Als je meer dan twaalf plekken hebt bezocht, en je hebt een volle kaart, dan krijg je bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp het stripboek 'Erfgoed ontdekken op Goeree-Overflakkee'. Er is nog een extra prijs te winnen door een bonusopdracht uit te voeren. 
 

Gratis publieksevent
 

"Plekken van plezier", dat is het thema van Open Monumentendag 2019 op zaterdag 14 september. En plezier is er te beleven op het gratis publieksevent op de Menheerse Werf in Middelharnis. Vooral voor kinderen. Gaffelschuitjes maken, een kunstwerk in elkaar klinken, leren roeien en wrikken, trossen werpen, woorden raden met seinvlaggen, het kan er allemaal. Ook is er van alles te eten en te drinken. Je kunt zelfs jouw eigen suikervrije snoep maken kan bij de Sugar Fighters. Solaes tapt een lekker biertje voor de oudere bezoekers. 

Op Open Monumentendag kun je het erfgoed op Goeree-Overflakkee bezoeken! Diverse erfgoedlocaties zijn open. Ga op ontdekkingstocht en stap op de erfgoedbus die dag speciaal rijdt.15 augustus 2019
 

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta biedt diverse cursussen, interessante lezingen en leuke activiteiten aan. Dit is er binnenkort te leren en beleven:

 

Lezing auteur Geert Kimpen

In samenwerking met “De lichte wereld” komt auteur Geert Kimpen dinsdag 17 september naar Hellevoetsluis. Geert Kimpen schrijft boeken over bezieling, zoals zijn laatste boek ‘het meisje dat aan de oever verscheen’, maar ook ‘De Kabbalist’ en zijn andere boeken lees je in één adem uit. Geert combineert de kunst van het verhalen vertellen met diepe wijsheid. En hij deelt zijn inzichten in een lezing op 17 september.

Laat je door deze meesterverteller meeslepen door zijn verhalen van mystiek, wijsheid en inzichten. En geniet van zijn relativering, humor en herkenbare situaties. Geert opende het Happinez festival met zijn lezing ‘de TomTom van de ziel’, waarnaar hij in deze lezing ook zal verwijzen.

Boekhandel Hoofdstuk Eén is deze avond aanwezig met een boekentafel. Cultuurhuis Nieuwe Veste | dinsdag 17 september | tijd 20.00-22.00 uur | Toegang € 10,-

Geheugenbibliotheek

De Geheugenbibliotheek is een speciale boekencollectie in de bibliotheek in Middelharnis over dementie. Het boek Woorden schieten tekort van Nicci Gerrard komt uit deze collectie. In dit persoonlijke boek onderzoekt Nicci Gerrard alle aspecten van dementie. Wat is het? Hoe gaat de maatschappij ermee om en wat zegt  de wetenschap erover?

Hoe ziet het eruit voor een buitenstaander en hoe is het om deze ziekte zelf te hebben. Wat betekent het om mens te zijn, om een identiteit te hebben en om dat vervolgens kwijt te raken? In vele opzichten zal het verhaal zeer herkenbaar zijn voor mensen die op enigerlei wijze met dementie te maken hebben. Nicci Gerrard is een bekende schrijfster van onder meer thrillers, die zij samen met haar man schrijft onder het pseudoniem Nicci French. Dit boek en nog veel meer titels over dementie kunt u lenen in de bibliotheek. Ook als u geen lid bent. Voor meer informatie: www.bzhd.nl.  


Elke eerste dinsdag van de maand van 14.00-15.00 uur wordt in de Bibliotheek in Middelharnis   een spreekuur verzorgd door casemanagers van de Ketenzorgdementie. Hier kun je terecht met al jouw vragen over dementie.
 

Het nieuwe cursusprogramma van de Bibliotheek

De Bibliotheek maakt zich op voor het najaar met het nieuwe cursusprogramma. Voor snelle beslissers staat het aanbod op www.bzhd.nl/cursussen en kun je je direct inschrijven. Liever op je gemakje alles doorkijken? Het programmaboekje volgt half augustus. Laat het najaar maar komen!

 

Cursus uitgelicht: Klik & Tik - Laptop

Wil je graag meer online kunnen doen, maar weet je niet zo goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik iets voor jou! In deze cursussen begin je bij het begin en ga je stap voor stap verder. Je leert onder andere typen, e-mailen en dingen opzoeken. Je volgt de cursus in je eigen tempo.

De cursus Klik en Tik op de laptop bestaat uit drie onderdelen. Tijdens ‘De basis’ leer je de allereerste beginselen, zoals de computer aanzetten, typen en e-mailen. Met het deel ‘Het internet op’ ontdek je internet en in ‘Samen op het web’ maak je kennis met sociale media, zoals Facebook. Benodigdheden: eventueel een eigen laptop (niet noodzakelijk). Bibliotheek Middelharnis | startdatum cursus: woensdag 2 oktober | tijd: 09.30-11.30 uur | aantal lessen: 8 | Cursusprijs: €15 voor het werkboek
 

Summerschool

Deze vakantie kunnen kinderen maar liefst vier weken lang terecht in de Bibliotheek voor megaleuke workshops en activiteiten. Tussen de workshops kun je genieten van een hapje, drankje en verrassing met het speciale Summerschool-menu.  Pak je koffers maar!

 

Dans

Ben jij soepeltjes en sierlijk? Kom dansen met Studio Confi.Dance! Ook als je niet sierlijk bent kun je altijd meedansen op de Macarena of de Tsjoe Tsjoe Wa. Dans is voor iedereen. Laat je tijdens deze workshop meenemen door de muziek en geniet van een middagje dansen! Duimen omhoog!

Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Bibliotheek Middelharnis | woensdag 21 augustus 2019 | tijd 10.00 - 12.00 uur | toegang €5,-

 

DJ workshop

Word jij de nieuwe Afrojack of Armin van Buuren? Nederlandse DJ’s staan bekend als de beste DJ’s ter wereld! Wat moet je doen om aan de top te komen? En wat komt er allemaal bij kijken? Kom alles te weten over het leven van een DJ en het belangrijkste: hoe word je zelf de beste DJ? Leer de beginselen van het DJ vak door één van de DJ’s van Happy Music. Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Bibliotheek Middelharnis | woensdag 21 augustus 2019 | tijd 13.30 - 15.30 uur | toegang €5,-

 

En verder:

Digitaal oefencafé. Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied. Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl


Tot ziens in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta!

Kijk voor ons complete activiteitenaanbod op www.bzhd.nl/activiteiten
Volg de Bibliotheek ook op Social Media
facebook.com/bibliotheekzhd
twitter.com/bibliotheekzhd13 augustus 2019

Verhalen in het Streekmuseum

Verhalen verbinden mensen, verhalen verbinden momenten in de tijd. Ieder mens heeft verhalen en het is fijn deze te kunnen delen met anderen. Vindt u het leuk om uw verhalen over die ‘goede oude tijd’ te delen met anderen, dan bent u op donderdag 29 augustus om 10.00 uur van harte welkom in het Streekmuseum in Sommelsdijk. De kosten zijn 5 euro incl. koffie met koek en entree tot het museum. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus van tevoren aanmelden is gewenst dit kan bij Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl

Door het vertellen van je verhaal, ga je terug in de tijd en kan je het verleden even herbeleven. Tegelijkertijd doet het je beseffen hoeveel het leven is veranderd. Wie gaat er zaterdag nog in de teil, krijgt zijn loon in een papierenzakje en stookt zijn huis warm met een kolenkachel? Over dit soort onderwerpen kunt u donderdag 29 augustus met elkaar in gesprek in het Streekmuseum in Sommelsdijk.

Aan de hand van voorwerpen uit het museum, bijvoorbeeld een petroleumstel, worden herinneringen gedeeld. Het gaat niet alleen over vertellen maar ook over luisteren. Even een moment terug in de tijd. Heeft u zelf foto’s of voorwerpen waar een verhaal achter zit, dan kunt deze natuurlijk meenemen.

 
9 augustus 2019
 

Het nieuwe cursusprogramma van de Bibliotheek
De Bibliotheek maakt zich alweer op voor het najaar met het nieuwe cursusprogramma. Voor snelle beslissers staat het aanbod op www.bzhd.nl/cursussen en kun je je direct inschrijven. Liever op je gemakje alles doorkijken? Het programmaboekje volgt half augustus. Laat het najaar maar komen!

 

Cursus uitgelicht: Klik en Tik op de tablet

Wil je graag meer online kunnen doen, maar weet je niet zo goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik iets voor jou!  Tijdens de cursus Klik &Tik op de tablet leer je op je eigen tablet, in je eigen tempo, met de tablet werken. Van wifi instellen tot een internetpagina bezoeken en van foto's maken tot een spelletje spelen op de tablet. Benodigdheden: tablet en oortelefoontjes/headset

Bibliotheek Ouddorp | startdatum cursus: woensdag 2 oktober | tijd: 10.00-11.30 uur | aantal lessen: 4 | Cursusprijs: €15 voor het werkboek

Werken bij de Bibliotheek

Heb je altijd al bij de Bibliotheek willen werken? Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta heeft op dit moment de volgende vacatures: Leesconsulent, Coördinator Marketing en Communicatie, Coördinator Basisvaardigheden en voorlezers en Coördinatoren in de gemeente Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne! Bekijk alle informatie over de vacatures op www.bzhd.nl.

 

Summerschool deze en volgende week

Deze vakantie kunnen kinderen maar liefst vier weken lang terecht in de Bibliotheek voor megaleuke workshops en activiteiten. Tussen de workshops kun je genieten van een hapje, drankje en verrassing met het speciale Summerschool-menu.  Pak je koffers maar!

 

Deze week

Maak een Stopmotion

Wat is een Stopmotion? Een stopmotion is een filmpje dat bestaat uit verschillende soorten foto’s, waarmee je heel snel een leuke animatie kunt maken. Dit kun je doen met de gratis app iMotion op je iPad of smartphone. Er zijn heel veel creatieve mogelijkheden en het zijn leuke filmpjes voor op de website van bijvoorbeeld je school. Zo kun je van klei, papier, letters of door zelf in beeld te gaan een filmpje maken! Tijdens de workshop bedenk je met Fotograaf Else Loof in een groepje een idee. Vervolgens ga je het uitvoeren. Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 14 augustus 2019 | tijd 10.00 - 12.00 uur | toegang €5,-

 

Fotohunt

Wie maakt de beste, mooiste, gaafste foto’s? De Fotohunt is een spannende strijd om de beste foto’s. De workshop wordt verzorgd door fotograaf Else de Loof. Je gaat in een team op een leuke manier met elkaar proberen de meest creatieve foto’s te maken binnen een bepaalde tijd. Kortom, veel actie, spanning en een goede samenwerking komen aan bod tijdens deze jacht naar de mooiste foto’s! Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 14 augustus 2019 | tijd 13.30 - 15.30 uur | toegang €5,-

 

Volgende week

Dans

Ben jij soepeltjes en sierlijk? Kom dansen met Studio Confi.Dance! Ook als je niet sierlijk bent kun je altijd meedansen op de Macarena of de Tsjoe Tsjoe Wa. Dans is voor iedereen. Laat je tijdens deze workshop meenemen door de muziek en geniet van een middagje dansen! Duimen omhoog!

Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 21 augustus 2019 | tijd 10.00 - 12.00 uur | toegang €5,-

 

DJ workshop

Word jij de nieuwe Afrojack of Armin van Buuren? Nederlandse DJ’s staan bekend als de beste DJ’s ter wereld! Wat moet je doen om aan de top te komen? En wat komt er allemaal bij kijken? Kom alles te weten over het leven van een DJ en het belangrijkste: hoe word je zelf de beste DJ? Leer de beginselen van het DJ vak door één van de DJ’s van Happy Music. Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 21 augustus 2019 | tijd 13.30 - 15.30 uur | toegang €5,-

 

En verder:

Digitaal oefencafé

Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied.

Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl


 

Tot ziens in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta!
Kijk voor ons complete activiteitenaanbod op www.bzhd.nl/activiteiten
Volg de Bibliotheek ook op Social Media
facebook.com/bibliotheekzhd
twitter.com/bibliotheekzhd

8 augustus 2019

 

Ga zaterdag 24 augustus mee op toer langs de bioboer

 

Wat heeft een koe met natuur te maken? En wat maakt Agrarisch bedrijf Breen in Goedereede zo uniek? Fiets zaterdag 24 augustus mee met de boswachter van Natuurmonumenten en maak kennis met boer Piet en boerin Janneke en hun 250 Jerseykoeien in de stal en in het natuurgebied Volgerland in Ouddorp.

 

Na de rondleiding staan er warme wafels klaar en wat te drinken. Hoe leuk is het om tussen de koeien te eten! Na de lunch stap je met de boswachter op de fiets om naar het natuurgebied Volgerland te fietsen. Deze fietstocht bestaat uit ongeveer 11 kilometer. In het Volgerland wandel je met een ervaren gids door een gevarieerd landschap dat volop kansen biedt voor broedvogels. Tijdens de wandeling zie je mogelijk vogels als tureluur, kievit, scholekster, veldleeuwerik en graspieper. Naast vogels vind je hier ook de Jerseykoeien. Vervolgens stappen we weer op de fiets om via een mooie route over de kop van het eiland naar de Mekkerstee in Ouddorp te fietsen. Hier kun je kaas kopen, gemaakt van Jerseymelk. In de mooie landwinkel vind je de lekkerste lokale producten. Na dit bezoek fietsen we terug naar de startlocatie in Goedereede

 

Ga je mee op tour?

Meld je vooraf aan via www.natuurmonumenten.nl/goeree/agenda Kosten inclusief lunch en tegoedbon ijsje Mekkerstee: € 30,00, lid Natuurmonumenten € 25,00. U kunt uw auto gratis parkeren op de carpoolplaats/benzinepomp Sakko Commercial Goedereede. Vanaf daar fietst u binnen 5 minuten naar Breen Agrarisch Bedrijf, adres: Oude Westerloosedijk 10 in Goedereede. Starttijd 10.00 uur, eindtijd ongeveer 16.15.

 

 

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl

5 augustus 2019

Holle Bolle Avondmarkt in Sommelsdijk

 

SOMMELSDIJK – Er is een grote braderie op vrijdag 23 augustus, aangevuld met diverse kinderactiviteiten in de historische kern van Sommelsdijk. Op de Voorstraat, Marktveld, Sint Joris Doelstraat, Kerkstraat, Westdijk en rond de oude haven zullen vele kramen, muziek en attracties te vinden zijn.

 

Van 14.00 tot 23.00 uur zal het bruisen in de historische kern van Sommelsdijk en het dorp zal geel blauw kleuren. Om 14 uur openen leden van sociëteit Rethorica de Holle Bolle Dag met avondmarkt door het zingen van een lied bij het Koeienwachtertje op de hoek van het Marktveld en de Kerkstraat. Inmiddels hangt de Sommelsdijkse vlag op de kerktoren en is het historische deel van het dorp versierd met vele dorpsvlaggen. Vanaf dat moment loopt er tot 18.00 uur het middeleeuws muziekgezelschap “Goet ende Fijn” over de braderie en zorgt voor de vrolijke noot. 


Op de Voorstraat is er een grote braderie, er zijn klassieke bromfietsen, motoren, oude tractoren, en enkele klassieke auto’s, waaronder een Mercedes 220 cabriolet. Op het Marktveld staat de RTM bus “het grasklokje”. Daarnaast zijn er verschillende vormen van muziek en lopen er personen in oude klederdracht rond.

Rond de haven is een gezellige ambachts en streekmarkt en zijn er tal van kinderactiviteiten te vinden. In samenwerking met de Molenstichting GO is de oudste molen van het eiland te bezichtigen. De “Korenbloem” dateert uit 1705. Er rijdt zelfs een speciaal treintje over de Westdijk naar de molen.


Het Streekmuseum in de Kerkstraat heeft haar openingstijden aan de markt aangepast. In klederdracht worden de bezoekers welkom geheten en voorzien van een versnapering op het terras. De geur van kruukplaetjes zal u vast niet ontgaan. Deze worden ter plaatse gebakken door de vrijwilligers van het Streekmuseum.

 

Om 15.00 uur, 16.00 uur en 19.00 uur wordt er op het Marktveld een toneelstukje opgevoerd: “De Moord op de Boerderij van Boer Bol” wordt nagespeeld. In het museum zelf is voor de gelegenheid een expositie van werken van Rien Poortvliet te bekijken en zal de grootste middeleeuwse muntenschat van Nederland in zijn geheel te zien zijn.
 

Ook de grote kerk opent tijdens de Holle Bolle dag haar deuren.  Bezoek de van oorsprong gotische kerk uit de 15e eeuw en bekijk het prachtige roze “Meere-orgel” uit 1821. Mits er voldoende vrijwilligers te vinden zijn, wordt de toren geopend voor het publiek.
 

SMB, de Stichting voor Sociale en Maatschappelijke Belangen, zal haar gebouw De Doele openstellen tijdens deze voor Sommelsdijk traditionele dag.

De RTM zal boven in dit gebouw in de Sint Joris Doelstraat historische beelden vertonen van de tram op Goeree-Overflakkee. Beneden en buiten is een expositie van een aantal leden van fotoclub “De Rare Kiek”.
Buiten het gebouw zal in samenwerking met brouwerij Solaes en Flakkeese Brandstofkoffie een terras ingericht worden. Leden van de Sociëteit Rethorica, uitgedost als de voormalige rederijkers, geven uiting door middel van sketches en/of liederen aan de edele conste, genaamd Rethorica. En daar ligt dan de link met de naam van het Flakkeese biermerk Solaes, want die uitingen, zo is beschreven in de oude statuten van Rethorica “zullen dienen ter verdrijving van de  melancholie en ter vermeerdering van solaes ede vreucht”.

In de Remonstrantse Kerk is een expositie met werken van kunstenaar Caspar Lindeman. Diverse bekende mensen van het eiland heeft hij geschilderd. In de kerk wordt tevens kunst en antiek verkocht. ’s Avonds 20.00 en 21.00 uur zijn er optredens van het Shantykoor “Op Volle Kracht”. Tevens wordt muziek verzorgd door leden van de Gerrit Razenberg Stichting met het orgeltje de Kleine Victoria.
 

Kortom, een veelzijdige middag- en avondmarkt voor jong en oud !
 

Kleedjesverkoop
Ook is het mogelijk om op een kleedje uw spullen te verkopen. Hiervoor wordt een deel van de Sint Joris Doelstraat ( het deel richting Dubbele Ring) en de Kerkstraat beschikbaar gesteld.

De Holle Bolle Avondmarkt wordt georganiseerd door Stichting Hart van Goeree-Overflakkee in samenwerking met het Streekmuseum Goeree-Overflakkee en de Stichting voor Sociale en Maatschappelijke Belangen (SMB) met financiële steun van de gemeente Goeree-Overflakkee.


 


1 augustus 2019
 

Spectaculaire Vuurwerk- en Lasershow op het Ouddorpse strand

 

OUDDORP - Er is een spectaculaire Vuurwerk- en Lasershow op zaterdag 17 augustus om 22.30 uur op Strand Oosterduinpad ter hoogte van Strandcafé De Zeester (parkeren aan het einde van de Oosterweg).Deze “Sound & Light Lasershow”  is een wervelende lichtshow ondersteund met de meest prachtige muziek en zorgt voor unieke taferelen op het Ouddorpse strand. Met fantastische lasereffecten en de meest schitterende beelden in laservormen is een spektakel absoluut gegarandeerd!! U kunt deze show het beste volgen door echt op het strand te gaan zitten…29 juli 2019

Speuren naar zee- en stranddieren aan de Brouwersdam

 

Ga zaterdagmorgen 17 augustus naar de Brouwersdam en ontdek samen met de boswachter welke dieren er leven op de grens van land en water. Tijdens deze speurtocht zijn we zo’n anderhalf uur in de weer met schep en schepnet bij de Duinen van Goeree. Deze activiteit is een aanrader voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar. Meld je wel vooraf aan op www.natuurmonumenten.nl/goeree/agenda


Foto: Martin van Lokven
 

Wat zit er eigenlijk in het ondiepe water zo vlak bij het strand? We gaan in het ondiepe water vissen en laten ons verrassen! De vangsten verzamelen we in een grote doorzichtige bak: samen gaan we dan uitzoeken hoe alle gevangen dieren heten, wat ze eten, hoe ze leven. Maar we kijken ook welke geheimen de zee op het strand heeft neergelegd. Schelpen en al het andere aanspoelsel. De gids is gelukkig een echte zeekenner!

 

Aanmelden

Als je mee wilt met deze activiteit is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten www.natuurmonumenten.nl/goeree/agenda

We starten om 10.00 uur bij de Buitenhaven van de Brouwersdam. Twee uur later zijn we daar weer terug. Ouders mogen gratis mee!

 

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl
29 juli 2019

Gratis cabaretfestival in Ouddorp Duin

Coöperatie Deltawind bestaat dit jaar 30 jaar en de leden van Deltawind vieren dit graag met het hele eiland. Daarom organiseert de coöperatie verspreid over het eiland verschillende evenementen. Op zaterdag 10 augustus vindt het eerste evenement plaats. In Ouddorp Duin nabij strandtheater de Houten Kaap in Ouddorp kan iedereen komen lachen en genieten tijdens het Cabaretfestival. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.


plein bij Houten Kaap


De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Er is plaats voor veel mensen, maar er zijn 300 zitplaatsen. Indien u hiervan gebruik wilt maken is het raadzaam om op tijd te komen.

Het programma:
17.30 - 18.00 uur START FESTIVAL MET DE BAND THE CAPPUCCINO’S
18.00 - 18.30 uur ROEL C. VERBURG
18.30 - 19.00 uur HASSAN EL RAHAUI (Finalist Cameretten Festival 2018)
19.00 - 20.00 uur PAUZE MET FOODTRUCKS EN DE BAND THE CAPPUCCINO’S
20.00 - 20.30 uur ANDRIES TUNRU (Finalist Cameretten Festival 2017)
20.30 - 21.00 uur THIJS VAN DE MEEBERG
21.00 - 21.20 uur PAUZE MET GRATIS BITTERBALLEN!
21.20 ANNE NEUTEBOOM (Finalist Neerlands Hoop 2019)

Locatie: Ouddorp Duin Westerweg 28 3253 LX Ouddorp Meer informatie over de andere evenementen die worden georganiseerd in het kader van het 30-jarig bestaan van Coöperatie Deltawind vindt u op: https://www.deltawind.nl/programma-deltawind-30-jaar/ 26 juli 2019

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta biedt diverse cursussen, interessante lezingen en leuke activiteiten aan. Dit is er binnenkort te leren en beleven:

 

Najaar 2019

De zomervakantie is begonnen, maar de Bibliotheek maakt zich alweer op voor het najaar!

Voor de snelle beslissers staat het aanbod op www.bzhd.nl/cursussen en kun je je direct inschrijven. Liever op je gemakje alles doorkijken? Het programmaboekje volgt in augustus. Laat het najaar maar komen!

 

Cursus uitgelicht: Spaans voor beginners

Zou jij meer willen kunnen zeggen dan alleen Hola en Adios in het Spaans? Met de cursus Spaans eerste jaar leer je de eerste beginselen van deze taal en kun jij je straks prima redden in het Spaanstalige land van je keuze. Adios!

Bibliotheek Middelharnis | startdatum cursus: woensdag 2 oktober | tijd: 19.30-21.00 uur | aantal lessen: 20 | Cursusprijs: € 240 / bibliotheekleden € 228

 

Summerschool deze en volgende week

Kom deze zomer ook naar Summerschool, het zomerprogramma van Bibliotheek Zuid-Hollandse voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. Deze vakantie kun jij maar liefst vier weken lang terecht in de Bibliotheek voor megaleuke workshops en activiteiten. Pak je koffers maar!

Zaterdag 27 juli is de Take Off in bibliotheek Middelharnis. Tijdens deze ochtend krijg je een Summerschool voorproefje en kun je meedoen aan verschillende activiteiten. Ook zijn er lekkere versnaperingen. Heb je je nog niet ingecheckt voor de Summerschool workshops, dan kun je dit deze ochtend tussen 10.00 en 12.00 uur doen!

 

Deze week

Kliederen voor kleuters!

Het KliederLab is een uurtje creatief plezier met ouder/opa/oma/tante/oom/oppas/nanny, onder begeleiding van een KliederLab-docent. Samen plezier maken staat voorop!

Dit betekent dat een kind de ruimte krijgt om te experimenteren. Het kan allerlei materialen uitproberen. Het kind ervaart dat materialen verschillend aanvoelen, dat een soort materiaal voor verschillende dingen kan worden gebruikt, het kan ruiken, voelen en eventueel proeven. Deze workshop is voor kinderen van 4 en 5 jaar.

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 31 juli 2019 | tijd 09.00 – 10.00 uur | toegang €2,50

 

Op reis met de Tekenmeisjes

Ik ga op reis en neem mee… Een koffer! Maar niet zomaar een koffer, een vrolijk gepimpte koffer. Kom met De Tekenmeisjes je eigen vakantiekoffertje pimpen én vullen. Zo hoef jij je straks op de achterbank niet te vervelen. Teken, kleur en knutsel zodat je onderweg naar je vakantiebestemming genoeg te doen hebt! Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Meer weten over De Tekenmeisjes? Kijk dan op www.detekenmeisjes.com

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 31 juli 2019 | tijd 10.00 - 12.00 uur | toegang €5,-

 

 

Volgende week

Minecraft

Een grote muur, een slotgracht, toegangspoort en wachttorens: dit hoort allemaal bij een Romeins Kasteel! Bouw zelf een Romeins Fort in Minecraft in de Bibliotheek. Je bouwt samen met een mede-Minecrafter in 2 uur tijd een Fort op basis van afbeeldingen en beschrijvingen van vroeger.

Er kunnen maximaal 18 deelnemers meedoen, dus meld je snel aan! Deze workshop is voor kinderen tussen 9 en 12 jaar.

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 7 augustus 2019 | tijd 10.00 - 12.00 uur | toegang €5,-

 

Schilderen als Rembrandt

2019 is het jaar van Rembrandt. Wat weet jij over deze meester van de Gouden Eeuw? We verklappen je alvast iets: hij bestond heel lang geleden en was één van de beroemdste schilders van zijn tijd. Zijn kunstwerken zijn nog steeds heel bijzonder, ze zijn wel miljoenen waard!

In deze workshop geeft kunstenaar Cristina Vaudo een korte blik op het leven van deze schilder en vervolgens ga je zelf aan de slag. Rembrandt heeft veel zelfportretten nagelaten. Onder leiding van Cristina ga je één van de vele zelfportretten van Rembrandt naschilderen. Durf jij deze uitdaging aan? We werken met acrylverf, dit gaat niet uit je kleding. Trek dus kleding aan wat vies mag worden. Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 7 augustus 2019 | tijd 13.30 - 15.30 uur | toegang €5,-

 

Zing!

We gaan lekker muziek maken! Onder leiding van Amber van Opijnen, een professionele zangeres, gaan we een lied instuderen en aan de slag met boomwhackers (instrumenten)! Doe je mee?

Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 31 juli 2019 | tijd 13.30 - 15.30 uur | toegang €5,-

 

Lezers gezocht!

Houd je van lezen en vind je het leuk om over de gelezen boeken te praten? Dan is een leesgroep iets voor jou! Een leesgroep is er voor fanatieke lezers, maar ook voor mensen die een stok achter de deur nodig hebben om aan een goed boek toe te komen. Het met elkaar bespreken van boeken is gezellig en geeft veel meer inzicht in de boeken die je gelezen hebt.

Het nieuwe leesseizoen start in september. Er zijn een aantal plekken vrij voor nieuwe leden!

Wil je meer informatie of heb je interesse om aan te sluiten bij een Leesgroep? Stuur een email naar Lindsay Pelt via lpelt@bzhd.nl of neem contact op met de Bibliotheek bij jou in de buurt.

 

En verder:

Digitaal oefencafé

Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied.

Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl

 

 

Tot ziens in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta!
Kijk voor ons complete activiteitenaanbod op www.bzhd.nl/activiteiten
Volg de Bibliotheek ook op Social Media
facebook.com/bibliotheekzhd
twitter.com/bibliotheekzhd26 juli 2019


Ook in de vakantie repareren de vrijwilligers gewoon door

Voor reparatie naar het Repair Café Middelharnis!

 

 

MIDDELHARNIS - Er is weer Repair Café op zaterdag 3 augustus op de locatie, Goed voor Goed Kringloopcentrum aan de Simon Stevinweg 49 in Middelharnis van 10 tot 13 uur. Aanname reparaties tot ongeveer 12 uur.

Ga gewoon langs met je defecte ventilator, ijsmachine of ben je het recept van de ijsblokjes kwijt, de vrijwilligers van het Repair Cafe gaan je helpen. Meer dan 75 % van de kapotte spullen zijn het afgelopen jaar gerepareerd.

 

Maak gewoon gebruik van de naaister die u kan helpen en adviseren met verstellen en/of veranderen van uw kleding, ritsen en knopen zelf meenemen. De vrijwilligers repareren geen mobiel / PC en groot witgoed. 

 

Mocht u op bovengenoemde datum niet in de gelegenheid zijn. Het volgende Repair Café is op 7 september 2019 bij Goed voor Goed in Middelharnis. Of volg ons via Facebook en de website, http://www.repaircafemiddelharnis.nl

 
12 juli 2019
 

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta biedt diverse cursussen, interessante lezingen en leuke activiteiten aan. Dit is er binnenkort te leren en beleven:

 

Najaarsprogramma Leer en Beleef 2019

De zomervakantie is begonnen, maar de bibliotheek maakt zich alweer op voor het najaar! Momenteel wordt de laatste hand aan het cursusprogramma van Leer & Beleef gelegd. Naast vertrouwde cursussen, zoals Body & Mind en diverse taalcursussen, kun je dit najaar ook meedoen aan een van onze nieuwe cursussen. Wat dacht je bijvoorbeeld van EHBO aan kinderen, de cursus “Improviseren kun je leren” en Imago stijladvies. Of misschien wordt Keramiek na de beginnerscursus helemaal jouw ding? Voor de snel beslissers is het aanbod vanaf 22 juli op www.bzhd.nl/cursussen te vinden en kun je je direct inschrijven. Liever op je gemakje alles doorkijken? Het programmaboekje volgt in augustus. Laat het najaar maar komen!

 

VakantieBieb

Deze zomer hoef jij niet te zeulen met al je boeken. Je installeert gewoon de gratis app Vakantiebieb op je tablet of telefoon en je kiest je boeken uit. Je download de boeken eenmalig via wifi, waarna je ze de hele zomer zonder internet kunt lezen. Fijne vakantie!

 

Ready for Take off?  
Zzaterdag 27 juli is de start van Summerschool; hét zomerprogramma van de bibliotheek. Pak je koffers maar! Je reis begint in de vertrekhal van Bibliotheek Middelharnis. Boarding time is 10.00 uur en de verwachte aankomsttijd 12.00 uur. Tijdens deze vlucht krijg je een Summerschool voorproefje en kun je meedoen aan verschillende activiteiten. Ook zijn er lekkere versnaperingen. Heb je je nog niet ingecheckt voor de Summerschool workshops, dan kun je dit tijdens deze middag doen. Bekijk het programma op www.bzhd.nl/summerschool. Bon voyage!
Take Off Bibliotheek Middelharnis | Zaterdag 27 juli | 10.00 – 12.00 uur | Gratis

 

En verder:

Voorlezen

Iedere woensdagmiddag wordt er voor kinderen voorlezen in de bibliotheek.
Iedere woensdag om 15.00 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl

 

Digitaal oefencafé

Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied.

Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl

 

 

Tot ziens in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta!
Kijk voor ons complete activiteitenaanbod op www.bzhd.nl/activiteiten
Volg de Bibliotheek ook op Social Media
facebook.com/bibliotheekzhd
twitter.com/bibliotheekzhd