A c t i v i t e i t e n 


19 juni 2019

 

Zwemvierdaagse De Schotejil in zwembad De Staver

 

Van maandag 8 juli t/m donderdag 11 juli houdt zwemclub de Schotejil in samenwerking met Recreatiecentrum de Staver weer de jaarlijkse zwem4daagse. Per dag zwemmen de deelnemers 10 banen (250 meter), 20 banen (500 meter)of 40 banen (1 km).

 De inschrijving start op maandagavond 8 juli om 17.45 uur in de hal van zwembad de Staver.

Van 18.00 uur tot 19.30 uur zwemmen de deelnemers die (nog) geen lid zijn van de Schotejil en de jongste leden van de zwemclub. Van 19.00 uur tot 20.30 uur zwemmen de oudere leden van de Schotejil, zij kunnen inschrijven vanaf 18.45 uur.

 

Voorinschrijven kan per email: evenementen@schotejil.nl.  Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- per persoon en voor leden van de Schotejil € 2,50 per persoon en dient contant te worden voldaan bij inschrijving op

maandagavond 8 juli (pinnen is helaas niet mogelijk).

 

Voor elke deelnemer, die minimaal 3 avonden komt zwemmen, ligt een mooie medaille klaar!17 juni 2019
 

Oldtimerrit en -show tijdens de laatste Diekdag in Middelharnis
 

MIDDELHARNIS  - Op vrijdag 9 augustus is het weer zover. Veel mensen vragen naar "die ouderwetse Oldtimerrit onderaan D’n Diek”. Nou, hij komt er weer aan deze zomer! Middelharnis Centrum en Autoclub Carwei hebben de handen nogmaals ineen geslagen. Een ouderwets gezellige avond wordt het, met een rit én een show. Het verzamelpunt voor de rit is als van ouds op het terrein van Fleuren Middelharnis BV en dit zal zijn tussen 17:30 uur en 18:00 uur. Lees hieronder verder en meld je aan.
 De deelnemers worden op het industrieterrein van Middelharnis door de organisatie ontvangen en krijgen hier een aantal consumptiebonnen en een herinneringsvaantje. Het is de bedoeling dat de rit met de klassieker 'op leeftijd' (bouwjaar vermelden bij opgave) wordt gereden. De stoet rijdt met het oudste voertuig voorop. Na opstelling van de klassiekers vertrekt de groep omstreeks 18:30 uur (aaneensluitend!) naar het centrum van Middelharnis. 

Bij aankomst, rond 19:30 uur onderaan de winkeldijk in het centrum van Middelharnis, parkeren de voertuigen zo snel mogelijk op de aangegeven plaats door de organisatie.

Alle klassiekers worden daar door een jury beoordeeld. Er wordt gekeken naar originaliteit, combinatie klassieker/kleding, algehele conditie van het voertuig. Er zijn maar liefst 5 bekers te winnen: een 1e - 2e - en 3e prijs, een ‘Best of the show’- en een aanmoedigingsprijs. Het oldtimerevenement eindigt omstreeks 21:00 uur.

Aanmelden kan via info@clubcarwei.nl 

"Middelharnis Centrum en Autoclub Carwei hebben er zin in en heten u en jou van harte welkom!"
12 juni 2019
 

Fiets mee over Flakkee
 

NIEUWE-TONGE - Vorige maand heeft u al kunnen lezen dat st.Ons Dorpshuis net als vorig jaar een fietstocht organiseert over ons mooie eiland. Dit jaar is als sponsordoel het Prinses Beatrixspierfonds gekozen en door sponsoring kan het complete inschrijfgeld in de bus voor dit goede doel. Wij hopen dan ook op een grote groep fietsers.
 

De tocht op 29 juni zal ongeveer 50 kilometer zijn en is net als vorig jaar in tweeën gesplitst. Rond 9 uur zal de koffie klaar staan en worden de routes uitgedeeld. Tussen 12.00 en 13.30 uur zal in Ons Dorpshuis de lunch klaar staan en daarna kan men de route vervolgen. Natuurlijk kan er ook voor gekozen worden alleen de morgen of alleen de middag te fietsen.
 

Fietst u mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit doel? Kom in aktie voor het Prinses Beatrixspierfonds! Inschrijving €10,00 per persoon. U kunt zich inschrijven via de mail onsdorpshuishuisnieuwetonge@gmail.comAls u liever telefonisch reserveert kan dat via nummer: 06 11140288
6 juni 2019
5 juni 2019
31 mei 2019
 

Bijzondere dieren van dichtbij !

 

Op maandag 10 juni, 2e pinksterdag,  kun je op Faunapark Flakkee bijzondere, niet alledaagse dieren van dichtbij bekijken. Weleens een python geaaid of een spin vastgehouden, een schorpioen op je hand gehad?  Dit zou zo maar kunnen bij ons.  Om 11.00 uur, 13.00 uur en om 15.00 uur zal Cheyenne van CvC Exotics je wegwijs maken in de bijzondere wereld van reptielen. Tussendoor kun je natuurlijk allerlei vragen stellen en misschien wel op de foto gaan met de dieren.Op het park zijn de afgelopen periode diverse dieren geboren,  onder andere zilvervosjes, stinkdieren, eekhoorntjes en nog veel meer.  Ook kun je bij ons een speurtocht doen, deze zijn er voor alle leeftijden, en midgetgolfen. 
Het park is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Pinnen is helaas niet mogelijk.
Voor meer informatie zie www.faunaparkflakkee.nl of op facebook
31 mei 2019
 

Expeditie Haringvliet dit weekend van start!!
 

Vanaf zaterdag 1 juni is het zover en start Expeditie Haringvliet!  Wind door de haren, zon in je gezicht en geniet van de prachtige natuur rondom het Haringvliet. De schipper aan boord neemt je mee op avontuur naar diverse bestemmingen.

 Expeditie Haringvliet start in de weekenden van juni op zaterdag en zondag. Er worden twee routes gevaren door twee schepen, te weten: Linquenda II en de Heicondias. Linquenda II vaart vanaf Hellevoetsluis en de Heicondias vaart vanaf Nieuwendijk. Beide varen op het Haringvliet diverse routes. In de maanden juli en augustus varen de schepen zes dagen per week en in september wordt er alleen in de weekenden gevaren.

Vanaf Hellevoetsluis vaart de Linquenda II diverse routes met als bestemmingen Stellendam, Middelharnis en Tiengemeten. Jan en Simone Ruitenga zijn de schippers op de Linquenda II en nemen de passagiers graag mee het Haringvliet op.

Vanuit Nieuwendijk vaart de Heicondias waar al vier generaties kennis en ervaring aan boord zit. Huib Bijl is de schipper en samen met zijn vrouw Eva neemt hij je graag mee het Haringvliet op. Vanuit Nieuwendijk zijn er routes met als bestemmingen Willemstad, Tiengemeten, Middelharnis en Stad aan ‘t Haringvliet.


Op de website www.expeditieharingvliet.nl vind je alle informatie. Vaar dit seizoen mee en ga op Expeditie Haringvliet! Het is aan de passagier om te kiezen voor een enkele reis en vanaf de bestemming terug te fietsen of voor een dagkaart en de hele dag gebruik te maken van het schip.27 mei 2019

 

Muziekgebouw GO: Juni-Open-Huis-Maand!

 

Het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee wil graag met jullie kennismaken en is toegankelijk voor iedereen die de wereld van de muziek wil ontdekken.

 

Vond uw kind de lessen van ‘de Muziekcarrousel’ op school ook zo leuk? Zou uw kind graag een instrument willen leren spelen? Dit is de kans om een kijkje in onze keuken te nemen! Voor iedereen die in het schooljaar 2019/20 muzieklessen wil gaan volgen of gewoon meer willen weten van het Muziekgebouw is er in de hele maand juni ruime gelegenheid om nader kennis te maken met wat het Muziekgebouw te bieden heeft.

 

In de hele maand juni zijn er namelijk overal op Goeree-Overflakkee openbare lessen en repetities. Zo kunt u een les of repetitie bijwonen om te zien en horen hoe het er allemaal aan toegaat en om vragen te stellen aan onze docenten.

 

Het Muziekgebouw verzorgt instrumentale en vocale lessen met een breed aanbod op het gebied van klassiek, jazz, pop, harmonie, fanfare en brassband. Deze worden in allerlei vormen (individueel, duo’s, trio’s, groepen en ensembles) gegeven aan ruim 400 leerlingen van alle leeftijden.

Alles bij elkaar is het een veelkleurig palet van lessen dat door een team van ongeveer 30 vakbekwame docenten wordt aangeboden.

 

Op het overzicht van de voor iedereen toegankelijke lessen/repetities is te lezen wanneer, waar en voor welk instrument u een les/repetitie bij kunt wonen. Dit overzicht kunt u vinden op onze website www.muziekgebouwgo.nl.

Speciaal willen we de kinderen (en natuurlijk ook hun ouders) die dit jaar ‘de Muziekcarrousel’ lessen gevolgd hebben hiervoor uitnodigen! Deze lessen zijn gegeven op alle basisscholen aan in totaal ongeveer 700 kinderen en iedereen is welkom om in de maand juni eens binnen te lopen.

 

Het Muziekgebouw is zodanig ingericht dat de plaatsing van de leerlingen heel flexibel is; er zijn allerlei lesvormen – waaronder strippenkaarten – mogelijk  en er is ruim plaats!

Voor meer informatie, tarieven en aanmelding: zie www.muziekgebouwgo.nl
 

Muziekgebouw GO algemeen.

Het Muziekgebouw GO wil midden in de samenleving van Goeree-Overflakkee staan; een samenleving waar al van oudsher heel veel muziek te horen is op allerlei gebied.

Het is toegankelijk voor iedereen die zich (verder) wil ontwikkelen op een instrument of in zang.

Binnen het Muziekgebouw wordt het samen muziek maken gestimuleerd, waarbij gedacht kan worden aan ensembles, koren, harmonie- en fanfareorkesten en brassbands.

Het doel van de Muziekcarrousel is om op alle basisscholen de kinderen een goede startkwalificatie op het gebied van de muziek mee te geven zodat hopelijk heel veel kinderen hun hele leven met veel  plezier gaan spelen en zingen!

 

Ook diverse muziekverenigingen doen mee met de Juni-Open-Huis-maand.27 mei 2019


De agenda van de maand juni van Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge

 

6 juni     Pinksterbingo georganiseerd door R&R conceptstore uit Nieuwe Tonge

              aanvang 19.00 uur

 

14 juni   wandelmars

              inschrijven vanaf 18.00

              aanvang 18.30 uur

 

18 juni  handgemaakt

             handwerken onder het genot van een kopje koffie

             aanvang 19.30 uur

 

21 juni   Bingo

             10 rondes en 1 superronde

             aanvang 19.30 uur

             zaal open 19.00 uur
 

22 juni  Fuif 's in

             Feestavond voor mensen met een beperking

             aanvang 19.30 uur
 

29 juni Fiets mee over Flakkee

           inschrijven vanaf 9.30uur

          €10,= inschrijfgeld incl. koffie en lunch

           inschrijfgeld komt geheel ten goed van het Prinses Beatrixspierfonds26 mei 2019


Waterpoortweekend

Van vrijdag 14 t/m zondag 16 juni zijn er vijf minifestivals met tal van bijzondere activiteiten in Waterpoort, het gebied rondom het Volkerak-Zoommeer.

In elke gemeente wordt een unieke kans geboden aan bewoners en toeristen om kennis te maken met de schoonheid, de natuur, het erfgoed en het recreatief aanbod in de streek. Het is een gebied met een gemeenschappelijke geschiedenis op de grens van land en water. Eens aan zee gelegen, nu rondom levendig bevaren binnenwateren.


15 juni: Reis door de historie van Oud Gastel
Op zaterdag 15 juni kunt u met paardentram het Oud Gastel van vroeger en nu beleven. In het verleden vervoerde de tram bieten, zand, de post en een enkele reiziger van Roosendaal naar Willemstad en verder. Op deze dag zijn bezoekers tussen 11 en 17u van harte welkom om op de tram te stappen en kennis te maken met wat Oud Gastel destijds en nu te bieden heeft. De tram rijdt tussen de Markt en Gastels Sfeer, waar u kunt genieten op het terras aan het water en een streekproductenmarkt. Onderweg zijn er stopplekken bij musea en monumenten, het Gastels Speelbos en waterdiertjes scheppen met IVN. U kunt de dag heerlijk afsluiten met een BBQ bij Gastels Sfeer met vlees uit eigen streek. Dit evenement is onderdeel van het Waterpoortweekend.

Dus ga erop uit en ontdek Waterpoort! http://www.waterpoortweekend.nl. â��â��â��â��â��â��â��

�������
25 mei 2019

In de Bibliotheek van Middelharnis vind je het DigiTaalhuis

Bij het DigiTaalhuis kun je terecht als je beter Nederlands wilt leren. Als je beter wilt leren spreken of beter wilt leren lezen en schrijven. Je kunt er ook terecht als je wilt leren omgaan met de computer en internet. Je vindt ons in de bibliotheek van Middelharnis, Kerkepad 11. Telefoon 0187 485644. e-mail: digitaalhuis-go@bzhd.nl

Bij het DigiTaalhuis vind je alle informatie die je nodig hebt en je kunt je gelijk aanmelden voor een cursus of activiteit. De medewerkers van het DigiTaalhuis helpen je graag verder! Bij het DigiTaalhuis vind je ook leesboeken en leerboeken over verschillende onderwerpen en op verschillende niveaus. Voor de taalvrijwilligers is er oefenmateriaal om te gebruiken. 
 

Het DigiTaalhuis is geopend op: dinsdag 10.00-12.00 uur, donderdag 13.00-15.00 uur, Iedere 1e zaterdag van de maand  10.00-12.00 uur

 24 mei 2019

Berg je kapotte spullen niet op maar neem ze mee,
voor reparatie naar het Repair Café Middelharnis!

 

Op zaterdag 1 juni is er weer Repair Café op de locatie, Goed voor Goed Kringloopcentrum aan de

Simon Stevinweg 49 in Middelharnis van 10 tot 13 uur. Aanname reparaties tot ongeveer 12 uur.

Kom gerust langs met uw kapotte broodrooster, koffiezetapparaat of broodmachine, wij helpen u graag met repareren. En kom gerust vroeg, dan hebben onze gespecialiseerde monteurs voldoende tijd om te helpen.

 

Er is ook een naaister aanwezig die u kan helpen met verstellen en/of veranderen van uw spijkerbroek etc.

Wij repareren geen telefoons en computers en ook geen groot witgoed. 

 

Mocht u op bovengenoemde datum niet in de gelegenheid zijn. Het volgende Repair Café is op 6 juli.

Of volg ons via Facebook en de website,

http://www.repaircafemiddelharnis.nl
21 mei 2019

21 mei 201918 mei 2019


Verrassend middagconcert ‘Secrets of our Hearts’

 

Zaterdag 25 mei geeft COV Laudando een middagconcert in de Hervormde Kerk van Oude-Tonge. Vaste organist Wim Diepenhorst begeleidt het koor en de verrassing van de middag is de jonge veelbelovende harpiste Joline Sperling. Zij speelt enkele werken voor harp ter omlijsting van de koorwerken. Het concert begint om 16.00 uur en de kerk gaat een half uur voor aanvang open. De toegang voor volwassenen is 5 euro. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar op www.covlaudando.nl of aan de kerk.
 Het themawerk van deze middag is ‘Thou Knowest Lord, the secrets of our hearts’ van Henry Purcell. Het is van origine een zogenaamde ‘full anthem’ voor koor en kleinkoor, dat onderdeel is van Purcells ‘
Burial services’, speciaal geschreven voor de dood van Queen Mary in 1695. De compositie voor deze begrafenis omvat een mars voor blazers, drie anthems en een canzona voor blazers. De anthem ‘Thou knowest Lord’ is een waar meesterwerk. Purcell blonk uit in het vertalen van gevoel in een koorwerk en verbond zich op vernieuwende wijze met de Engelse koortraditie. Verder staan er twee delen uit de Missa brevis in C Major, voor vierstemmig koor en orgel van Leopold Mozart (vader van Wolfgang Amadeus) op het programma, in de kenmerkende Italiaanse kerkmuziekstijl van die tijd. Alhoewel Leopold muzikaal gezien altijd in de schaduw van zijn zoon heeft gestaan, heeft hij een groot aantal composities op zijn naam staan. Zijn omvangrijke oeuvre omvat symfonieën, concerten, serenades, kamermuziek, klaviermuziek, oratoria en opera's. Daarnaast zingt het koor ‘Drei geistliche Lieder’ van Felix Mendelssohn Bartholdy. Deze relatief korte werken zijn juweeltjes in hun eenvoud. Behalve gevoelvol zijn deze werken ook zeer elegant en tegelijkertijd temperamentvol, wat typerend is voor het werk van Mendelssohn.

 

Charles Villiers Stanford was een spilfiguur in de zogenaamde Britse muzikale renaissance aan het eind van de 19e en begin 20ste eeuw. Tegenwoordig wordt Stanford vooral herinnerd vanwege zijn kerkmuziek, maar feitelijk excelleerde hij in allerlei genres. Van hem wordt ‘Ye choirs of new Yerusalem’ uitgevoerd, een anthem dat twee contrasterende thema’s in majeur en mineur laat afwisselen; de verslindende diepten van de hel en de stralende overwinning van de dood die wordt bezongen door de koren van het nieuwe Jeruzalem.

Joline Sperling
Het concert biedt ook podium voor jong talent van het eiland! Harpiste Joline Sperling zal op de harp een aantal prachtige werken ten gehore brengen. Zij begon op achtjarige leeftijd met blokfluit spelen, maar de harp bleef haar grote droom. Op elfjarige leeftijd kreeg ze les van Ghislaine Voorrecht, harpdocente bij het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. De vwo5-scholiere van de Prins Maurits scholengemeenschap volgt sinds dit schooljaar de vooropleiding Klassieke Harp aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze les krijgt van Ernestine Stoop.

 

Projectleden gevraagd!
De concerten van Laudando zijn op projectbasis mee te zingen. Houd je van het zingen van werken van componisten als Bach, Brahms en Mendelssohn, maar wil je je niet wekelijks binden aan een koor? Dan is dit je kans! De concerten waarvoor met name bassen en tenoren, maar ook alten en sopranen uitgenodigd worden om met ons mee te zingen zijn:

  • Zaterdag 23 november 2019 in de Hervormde Kerk van Dirksland ‘In paradisum’, facetten uit beroemde requiems, repeteren vanaf de eerste week van september;
  • DV zaterdag 28 maart 2020 staat de Johannes Passion op het programma. Repeteren vanaf woensdag 27 november 2019.

Aanmelden voor deze projecten kan via info@covlaudando.nl. Muzikaliteit en koorervaring zijn gewenst. De kosten zijn per project € 50, inclusief bladmuziek en/of partituur.

 


18 mei 2019

Opfriscursus rijvaardigheid senioren Goeree-Overflakkee

 

De gemeente Goeree-Overflakkee nodigt inwoners van 65 jaar en ouder uit om deel te nemen aan een opfriscursus rijvaardigheid. De cursus wordt dit jaar tweemaal gegeven, op dinsdag 25 juni in Goedereede en op dinsdag 1 oktober in Oude-Tonge. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail werkgroepsenioren@kpnmail.nl of via telefoonnummer 0184 68 53 17.

 

Voor de oudere verkeersdeelnemer wordt deelnemen aan het verkeer soms moeilijker. Dat kan komen door toenemende verkeersdrukte en nieuwe verkeersregels, maar ook door vermindering van gezichts-, gehoor-, reactie- en concentratievermogen. Om senioren veilig aan het verkeer te laten deelnemen, organiseert de gemeente samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV GO) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een opfriscursus.

 

Opfriscursus rijvaardigheid

De opfriscursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen komen aan bod. Specialisten nemen een ogen- en reactietest af. Verder is er de mogelijkheid om met een speciaal opgeleide begeleider een rijvaardigheidsrit te maken in uw eigen auto of brommobiel. Deelnemers ontvangen na afloop een bewijs van deelname, een ritverslag met persoonlijke adviezen en een naslagwerk. De rijvaardigheidsrit is géén examen en niet verplicht. De cursus heeft géén gevolgen voor de geldigheid van het rijbewijs.

 

Goedereede en Oude-Tonge

De cursus op dinsdag 25 juni vindt plaats in verenigingsgebouw Oostdam, Jongkoenstraat 1 in Goedereede. De cursus op dinsdag 1 oktober vindt plaats in de Grutterswei, Willemstraat 14 in Oude-Tonge.

 

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de ochtendsessie van 08.30 tot 12.00 uur of voor de middagsessie van 13.00 tot 16.30 uur. Iedereen vanaf 65 jaar, die zelf auto rijdt, in het bezit is van een geldig rijbewijs en woont in de gemeente Goeree-Overflakkee kan, geheel vrijwillig, meedoen aan de cursus. De eigen bijdrage is € 15,00 per cursist. Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken van te voren. Gezien de verwachte belangstelling is het van belang dat u zich tijdig aanmeldt.

 

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met mevrouw L. de Jong (VVN) via telefoonnummer 0184 68 53 17.16 mei 2019
 

Sommelsdijkse stropdas: leuk voor vaderdag !

Zondag 16 juni is het tijd om alle papa’s in het zonnetje te zetten! Menig vader krijgt praktisch gereedschap of een heerlijk geurtje van zijn kinderen; hippe sokken of een mooie stropdas. Tover op Vaderdag een grote glimlach op papa’s gezicht en koop een unieke Sommelsdijkse stropdas.Deze stropdas is uitgevoerd in de kleuren van Sommelsdijk: geel en blauw gestreept, zoals het wapen en de vlag. Bij de stropdas zitten ook twee manchetknopen en een pochet in dezelfde kleur. De kosten voor het setje zijn € 25,- en zit in een bijpassend doosje. Ideaal om weg te geven als cadeau.

De stropdassen zijn, evenals de sleutelhangers, vlaggen, nummerbordstickers en onderzettertjes, verkrijgbaar in de museumwinkel van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in de Kerkstraat te Sommelsdijk. Openingstijden van dinsdag t/m zaterdag van 14.00 – 17.00 uur en ’s woensdags ook van 10.00-12.00 uur.9 mei 2019
 

Amateurkunstenaars kunnen meedoen aan Kunstkijk 2019


REGIO - Van donderdag 30 mei tot en met 2 juni wordt de Kunstkijk weer gehouden op Goeree-Overflakkee. Op 22 locaties, verspreid over heel Goeree-Overflakkee, zal er werk te zien zijn van zo’n zestig kunstenaars. Ook amateurkunstenaars kunnen meedoen aan dit leuke evenement. Er valt zelfs een mooie prijs te winnen!Amateurkunstenaars maken kans op een mooie prijs, wanneer ze meedoen aan Kunstkijk 2019. Het centrale thema is ‘vuur’. Deelnemers kunnen zich aanmelden via
gokunstkijk@gmail.com. De kunstwerken kunnen ingeleverd worden van 13 tot en met 25 mei, tussen 10.00 en 16.00 uur, bij Brasserie Dok16 op het terrein Hernesseroord in Middelharnis. Indien nodig graag je kunstwerk voorzien van een degelijk ophangsysteem. Voor kwetsbare kleine voorwerpen is er een vitrine aanwezig. Scholen die een groepswerk willen exposeren, kunnen ook weer van deze gelegenheid gebruik maken. Wegens de beperkte ruimte kan er per deelnemer één werk tentoongesteld worden.

De kunstwerken van de amateurkunstenaars worden tijdens de Kunstkijk tentoongesteld in Brasserie Dok16, op het terrein Hernesseroord in Middelharnis. Daar vindt op zondag 2 juni om 14.30 uur ook de prijsuitreiking plaats.

Iedereen is van harte welkom om langs te komen. Brasserie Dok16 en de kinderboerderij op Hernesseroord zijn gedurende Kunstkijk geopend.8 mei 2019

'Gij zult niet begeren uws naasten vrouw'

Biecht: dominee bezwangert getrouwde vrouw

https://https://www.telegraaf.nl/nieuws/3552748/biecht-dominee-bezwangert-getrouwde-vrouw?utm_source=telegraaf&utm_medium=newsletter&utm_campaign=telegraaf_update_b&utm_content=Vandaaginhetnieuws+artikel+1+rechts_Biecht+dominee+bezwangert+getrouwde+vrouw&utm_term=20190508120007_update_b&EMAIL_SK=SK5818131


30 april 2019

Grote rommelmarkt in Middelharnis !

 

Buurtbewoners in Middelharnis hebben wederom de handen ineen geslagen en organiseren een grote rommelmarkt om elkaar beter te leren kennen én de zolder op te ruimen! Wegens groot succes voorgaande jaren wordt op zaterdag 15 juni door enkele buurtbewoners van de Prinses Marijkestraat van Middelharnis een buurtrommelmarkt georganiseerd. Inmiddels zijn er al veel aanmeldingen van (dorps)bewoners die deel zullen gaan nemen aan deze rommelmarkt.

 

In 2006 ontstond bij Wil Alberts (een bewoonster van de Prinses Marijkestraat uit Middelharnis) het idee om samen met haar buren een rommelmarkt te organiseren. Een rommelmarkt met als doel weer wat ruimte op zolder te creëren en tevens de buren beter te leren kennen. Ze had niet voorzien dat haar idee uit zou groeien tot een groot opgezette rommelmarkt met maar liefst meer dan 80 deelnemers uit de gehele regio. De rommelmarkt is een jaarlijks terugkerend evenement voor de gehele buurt waarbij buren van diverse leeftijden en achtergronden prettig met elkaar omgaan en zich daar persoonlijk ook voor inzetten. De rommelmarkt is zelfs een begrip geworden in Middelharnis en Sommelsdijk, waardoor ook bewoners buiten de “buurt” deelnemen aan de rommelmarkt en hun “waar” te koop aanbieden. Dit jaar wordt de rommelmarkt alweer voor de 13e keer georganiseerd.

 

Zoekt u leuke spulletjes? Het is zaterdag 15 juni allemaal te vinden op de rommelmarkt in de Prinses Marijkestraat van Middelharnis. De rommelmarkt “Van Rommelzolder tot Straatverkoop” gaat om 9 uur van start en duurt tot ± 15 uur.

De Prinses Marijkestraat is een zijstraat van de Steneweg en van de Prins Bernhardlaan. In de Prinses Marijkestraat zullen buurtbewoners hun waar te koop aanbieden. Voor meer informatie of deelname kunt u contact opnemen met Wil Alberts, telefoonnummer 0187-612680.