MIJN HOF VAN HEDEN

Recente foto's en nieuws over mijn eetbaar park

23 juli 2018

Als een schilderij

Zo'n mooie kleurencombinatie bij mijn kruidencirkel. Het roestbruin van de aren van de bloedzuring, het roze en dieproze van de marjolein, het lichtgroen van de lavas.

Bewerkt met de functie penseel

Vanavond klaproosjes ondersteboven gehouden op een stoel en ritmisch getikt om de zaadjes eruit te schudden. Na enkele bossen nog een flinke opbrengst. Ook aan het drogen zaad van pastinaak en kaasjeskruid.11 juli 2018

Tuin voor allen

Vanavond op de tuin kreeg ik het beste idee van de wereld. Iedereen krijgt een moestuin. Het zou het leven zo veel simpelere maken. Geen tijd voor oorlog. Geen bezoekje aan de sportschool. Beweging genoeg. Geen psychologische hulp. Op de tuin wordt je zen. Je kan en hoeft niet meer op vakantie. Dat scheelt veel stress, CO2 om te reizen, milieuschade aan de plek waar je naar toe gaat.


Gisteren een gedeelte van mijn pullenrekje en rommelplek verhuisd naar een ander gedeelte van de tuin. Het bevalt nu wel. Even wennen natuurlijk. Maar sinds ik mijn tuinschort weer draag (van een oude spijkerbroek) en dus het meeste gereedschap meteen bij de hand heb, hoef ik daarvoor niet telkens de hele tuin door te lopen. Ik loop echt wat kilometers af daar. Soms ben ik enige tijd een schoffeltje kwijt of iets groters. Loop ik maar te zoeken. Zoveel tijd verloren. Maar nu met dit schortje, ideaal. Snoeischaar, schaar, mes en telefoon enzo.


Een van de zaken die verhuisd moest is dit geweldige jaren '60 kapstokrek. Alles wordt benut of tegenaan gezet. 


7 juli 2018


Water naar een gloeiende plaat

Minstens 40 liter water breng ik per dag. 's Ochtends en 's avonds op de fiets met in elke tas 2 lege flessen van 5 liter per stuk. Een enkele keer ga ik nog wel eens een derde keer.
Weinig ruimte verder om plantjes en spullen over en weer naar de tuin te brengen. Moet ook zoveel al snoeien. Nu is alweer de vrouwenmantel uitgebloeid. Krijg wel veel kale plekken in de tuin. Geef vnl water aan groenten tomaat, pompoen, bonen, komkommer. Maar ik heb ook veel vaste en terugkomende kruidenplanten waar ik niet veel aan doe. (kamille, munt, citroenmelisse, kaasjeskruid end.) Ik loop als een God door te tuin te bepalen wie er vandaag een flinke klets krijgt.